Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 20-02-2001 Persbericht district Den Bosch

ZINLOOS GEWELD (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is een 29-jarige Bossche op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch slachtoffer geworden van zinloos geweld. De vrouw liep hierbij schaafwonden aan been en gezicht op. De Bossche reed op haar fiets terhoogte van de bibliotheek en werd uitgescholden door een groep van ongeveer tien jongeren. Zij fietste door, waarna een van de jongeren haar achterna fietste en bespuwde. De vrouw stopte en vroeg hem waarom hij dat deed. Zij kreeg plotseling een aantal trappen en klappen van de jongen en kwam ten val. De rest van de jongeren stond lachend toe te kijken. De vrouw wist op te staan en werd opnieuw mishandeld. Toen omstanders op het tumult afkwamen ging de groep er vandoor. De politie wil graag in contact komen met deze omstanders en eventuele andere getuigen van de mishandeling. Zij kunnen bellen met telefoonnummer: 0900 8844.

GESTOLEN AUTO IN BRAND GESTOKEN (Vlijmen)

Van maandag op dinsdag is op de Wethouder van Buulweg in Vlijmen een gestolen auto in brand gestoken. De auto bleek eerder die nacht op de Parallelweg in s-Hertogenbosch te zijn gestolen. De auto brandde bijna volledig uit.

MAN DOOD AANGETROFFEN IN WONING (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is het stoffelijk overschot van een 37-jarige Bosschenaar in zijn woning aan de Oude Vlijmenseweg s-Hertogenbosch aangetroffen. In het pand zijn geen sporen van een misdrijf aangetroffen. Een familielid van de Bosschenaar belde de politie nadat hij al een paar dagen geen contact met de man had kunnen krijgen. De woning bleek van binnenuit afgesloten te zijn. Op verzoek van de familie heeft de politie de woning betreden, waarna het stoffelijk overschot van de man werd aangetroffen. Het ziet er vooralsnog naar uit dat de man vermoedelijk is overleden aan een overdosis harddrugs. Vandaag wordt sectie verricht.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Palmboomstraat in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn o.a. geld en een lederen jas ontvreemd.

VROUW GETUIGE DIEFSTAL EIGEN AUTO (Rosmalen)

Maandagavond was de bewoonster van een woning aan de Brabanthoeven in Rosmalen ongewild getuige van de diefstal van haar auto. De vrouw meende te horen dat haar auto gestart werd en keek naarbuiten. De auto bleek op dat moment vanaf de oprit van de woning gestolen te worden. Haar man rende nog tevergeefs naarbuiten maar kon niets meer doen. Het betreft een rode Suzuki Alto met het kenteken LB-HS-47.

VERDACHTE AANBRENGEN GRAFFITI AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 19-jarige inwoner uit Zaltbommel op het Stationsplein in s-Hertogen-bosch aangehouden voor het aanbrengen van graffiti. Twee beveiligingsemployees zagen dat de verdachte een betonnen paal volkladderde met een rode stift. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. Proces-verbaal is opgemaakt.

TASJESROOF (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is een 26-jarige Empelse op de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch beroofd van haar tas. Een passerende fietser rukte in het voorbijrijden de tas van de schouder van de vrouw en ging er vandoor. In de tas zaten o.a. geld en waardepapieren. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt eventuele getuigen te bellen met tel.nr. 0900 8844.

ILLEGALE VREEMDELING MET HARDDRUGS AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 25-jarige illegaal in Nederland verblijvende man op het Kardinaal van Rossumplein in s-Hertogenbosch aangehouden. Bij zijn fouillering troffen de agenten 24 bolletjes heroine en crack aan. De verdachte is ingesloten.

POGING OPLICHTING (Vlijmen)

Dinsdagmiddag heeft een bedrijf uit Vlijmen melding gedaan van poging tot oplichting. Het bedrijf kreeg een factuur opgestuurd van het bedrijf IT&T uit Zug in Zwitserland in een enveloppe van IBS AG uit Praag. De rekening bedroeg ruim duizend gulden, terwijl het Vlijmense bedrijf geen goederen bij het bedrijf had besteld of afgenomen.

SLECHTS 1,7 % AUTOMOBILISTEN TE SNEL (Empel)

Dinsdagmorgen reden slechts 1,7 % van alle automobilisten te snel over de Hustenweg in Empel. Op de weg waar 80 km/h per uur mag worden gereden, reden 7 van de 420 gepasseerde automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/h.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGINGEN (Drunen / s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is een 40-jarige Bosschenaar in de woning van een vriendin aan de Citadellaan in s-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van diverse bedreigingen van winkelpersoneel en beveiligingsemployees in s-Hertogenbosch en Drunen. De man wordt er onder andere van verdacht in de periode van eind januari tot heden o.a. in een kledingzaak aan de Arena en in een kleding/schoenenzaak aan de Pastoor de Kroonstraat in s-Hertogenbosch beveiligingsemployees te hebben bedreigd. In Drunen heeft hij bij een bouwmarkt aan de Christiaan Huygensweg personeel bedreigd nadat zij hem hadden betrapt op winkeldiefstal. De verdachte bedreigde de mensen als hij werd betrapt op winkeldiefstal, of het gevoel had in de gaten te worden gehouden. Hij uitte zich verbaal op niet mis te verstane wijze en in combinatie met zijn forse postuur kwam dat zeer bedreigend op de slachtoffers over.