Politiebericht Brabant-Noord: Uden 20-02-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ONDER INVLOED

De politie heeft afgelopen nacht op de Professor Pulsersstraat in Uden een 43-jarige automobilist uit Uden aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van f.410,--.

GIFTIGE VLOEISTOF UIT VAT

Maandagavond hebben bij werkzaamheden op een bedrijfsterrein aan de Huygensweg in Veghel enkele werknemers klachten aan de ogen opgelopen. Dat gebeurde toen men bezig was om met een heftruck een aantal vaten over te laden. Daarbij sprong op een gegeven moment het deksel van een vat, waardoor er giftige stoffen vrijkwamen. Drie medewerkers kregen in het ziekenhuis het advies om veel te drinken en de frisse lucht in te gaan. Om welke vloeistof het ging was op dat moment niet bekend. De brandweer heeft de zaak onderzocht.

OVERVAL IN UDEN

Vanmorgen heeft in een winkel aan het Piusplein in Uden een gewapende overval plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. Rond 9.45 uur drong een gemaskerde man de winkel binnen. Op dat moment waren er geen klanten in de zaak, alleen een 42-jarige medewerkster. De man dreigde de vrouw met een mes en eiste geld. Het slachtoffer heeft daarop de man een onbekend geldbedrag overhandigd. Daarna is de overvaller weggelopen door de Grootveldstraat in de richting van de Accordeonstraat. De politie zoekt getuigen die de man mogelijk in of uit de winkel hebben zien komen of mogelijk in de buurt van de winkel zien lopen. Een buurtonderzoek heeft nog geen bruikbare informatie opgeleverd. Sign.: getint uiterlijk, 20-30 jaar, ong. 1.65m. lang, de man droeg een driekwart zwart leren jack, een spijkerbroek en suede schoenen. Verder droeg hij een muts van het merk Nike en aan zijn rechterhand een zilverkleurige ring.