In afwachting van de politieke besluiten over de herverdeling AM en FM - frequenties

1395 AM BLIJFT BESCHIKBAAR VOOR BUSINESSNIEUWS RADIO

Amsterdam, 20 februari 2001

De president van de rechtbank van Rotterdam heeft vanmiddag met een voorlopige voorziening BunissesNieuws radio de mogelijkheid gegeven haar uitzendingen via de landelijke 1395 AM * frequentie te continueren.

Michiel Bicker Caarten, directeur BusinessNieuws: *Ik ben blij dat we nu de tijd krijgen om landelijk te blijven uitzenden via de middengolf tot het moment dat er duidelijkheid is over de herverdeling van de AM en FM * frequenties.*

BusinessNieuws radio
BusinessNieuws radio is de commerciële nieuwszender voor algemeen nieuws met speciale aandacht voor de beurs. Het station is gestart in 1998 op de middengolfzender 1395 AM en verkreeg in 1999 FM* en kabeldekking. In juli 2000 werd de FM*dekking vergroot door de opstart van een FM-zendmast in Rotterdam. BusinessNieuws radio dekt nu heel Nederland op de AM, vrijwel de gehele Randstad op FM en 85% van de huishoudens via de kabel. Volgens het CLO heeft het station ruim 275.000 unieke en vaste luisteraars. In het vierde kwartaal van 2000, 2 jaar na oprichting, is het 'operational break-even' punt bereid.

EINDE BERICHT

Achtergrond informatie