Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagochtend 20 februari 2001
10:16 dinsdag 20 februari 2001

Ernest Zinsmeyer 0622662875

Emmen
Ongeval met letsel
Maandagmiddag tegen 16.30 uur is een 48-jarige vrouw uit Klazienaveen gewond geraakt bij een ongeval. Op de kruising van de Columbusstraat met de Vasco da Gamastraat verleende een 36-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela met zijn bestelauto geen voorrang. De brandweer bevrijdde de beknelde vrouw, die daarna met nog onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis is overgebracht.

GASSELTE
Ongeval met letsel
Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 43-jarige automobilist uit Eexterzandvoort gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij sloeg op de Gieterweg linksaf om een inrit in te rijden. Op dat moment werd hij ingehaald door een 28-jarige automobilist uit Gasselte. Het slachtoffer is overgebracht naar het Refajaziekenhuis, waar hij met wonden aan zijn gezicht ter observatie is opgenomen.

ASSEN
Alcomobilist
Maandagnacht rond 0.45 uur reed een 29-jarige man uit Assen met zijn auto over de Industrieweg, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 480, ongeveer 1,1 promille. De auto bleek niet verzekerd, de bestuurder reed zonder rijbewijs, en de man bleek gesignaleerd te staan. Hij is ingesloten.

EMMEN
Vals kenteken
Maandagavond omstreeks 20.30 uur is een 20-jarige man uit Emmen met zijn auto van de weg gehaald. Bij controle bleek dat een van de letters op zijn kentekenplaat was veranderd. De auto is voor een nader onderzoek in beslag genomen. Hetzelfde geldt voor de autopapieren. Het rijden met een vals kenteken is een verkeersmisdrijf.

COEVORDEN
Auto-inbraken
Zondagnacht is ingebroken in een auto aan de Jan Steenstraat. De 28-jarige eigenaar mist zijn radardetector, en het frontje van zijn radio.
In dezelfde nacht is een auto opengebroken aan de Vincent van Goghstraat. De 27-jarige eigenaar mist zijn cd-wisselaar en een aantal cds.

EMMEN
Verdachte schoolinbraak aangehouden
Maandagmiddag tegen 16.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een school aan de Harm Tiesingstraat. Buurtbewoners hadden gezien dat een man met een computer de school uit was gekomen, en hadden de man ermee weg zien fietsen. Even later hadden ze hem terug zien komen en hielden hem vast in afwachting van de politie. De man, een 37-jarige Emmenaar, is voor een nader onderzoek ingesloten.

WINKELDIEFSTALLEN
Beilen
Maandagmiddag is een 28-jarige man uit Westerbork aangehouden wegens diefstal in een winkel aan de Brinkstraat. Hij bleek enkele portemonnees te hebben gestolen. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding. Aalden
Maandagmiddag rond 15.00 uur zijn twee 16-jarige meisjes aangehouden wegens diefstal van levensmiddelen in een supermarkt aan de Aelderstraat. Beide gaan het HALT-traject in.
Hoogeveen
Maandagmiddag rond 18.00 uur zijn twee mannen, 19 en 20 jaar, aangehouden vanwege diefstal van kleding in een winkel in de Hoofdstraat. De twee kregen beide een dagvaarding. De een is afkomstig uit Joure; de ander heeft geen vast adres.
Coevorden
Maandagmiddag zijn 4 mensen, in leeftijd tussen 17 en 30 jaar, aangehouden wegens diefstal van spullen uit meerdere winkels in Coevorden. De gezamenlijke waarde van de gestolen spullen bedraagt ongeveer 1100 gulden. Drie kregen een snelrechtdagvaarding; de vierde had nog een straf van 14 dagen tegoed.

EMMEN
Aanhoudingen wegens vuurwapenbezit
Maandagavond zijn twee mannen zonder vast woonadres, 28 en 57 jaar oud, aangehouden in Emmerhout terwijl ze in het bezit waren van twee pistolen. De politie was getipt over hun vuurwapenbezit. Bij aantreffen bleken ze beide in het bezit van een pistool. Bij nader onderzoek bleek de oudste ook nog in het bezit van twee zakjes cocaïne. Beide zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

EMMEN
Auto-inbreker op heterdaad
Maandagmiddag tegen 14.45 uur is een 39-jarige Emmenaar op heterdaad betrapt op het parkeerterrein De Weiert. De eigenaar trof hem in zijn auto aan, terwijl hij bezig was de radardetector uit de auto te halen. Het portierslot was vernield. De inbreker werd door de eigenaar en enkele omstanders in bedwang gehouden. Hij bedreigde deze mensen met een schaar. Voordat er iets gebeurde kon een van de omstanders de man de schaar afhandig maken, en even later kon de man door de politie worden overgenomen. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe