Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.



*update 10.30 uur

dinsdag 20 februari 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 20 februari om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Aan de orde zijn de vragen van:
* - mevrouw Verburg (CDA) aan minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het conflict tussen RBA Rotterdam en het CBA. (Rotterdams Dagblad, 16 februari jl.)

Hierna stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Vervolgens heropent de Kamer het debat over de wijziging van de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers (Appa). Door de wijziging worden uitkeringen en pensioenen van gedeputeerden en wethouders centraal geregeld. In de Waterschapswet wordt een artikel opgenomen inzake uitkeringen en pensioenen van Waterschapsbestuurders voor zover ze geen ambtenaar zijn (heropening van het debat van donderdag 15 februari jongstleden).

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van de volgende algemeen overleggen tussen:

-de vaste Commissies voor Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over de mogelijke rol die het bedrijfsleven kan gaan spelen bij armoede bestrijding (dit overleg had plaats op 1 februari jongstleden);

-de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over clustering van vakken in de basisvorming (dit overleg had plaats op 14 februari jongstleden).

Vervolgens spreekt de Kamer over de wijziging van de Waterstaatswet 1900 in verband met de instelling van een Commissie van advies inzake de waterstaatswetgeving.

Ten slotte spreekt de Kamer in eerste termijn over de wijziging van de Woningwet. Door de wijziging worden voorschriften in de Woningwet aangepast, die betrekking hebben op de verlening van de bouwvergunning en op welstandstoezicht. De wijziging leidt tot een vereenvoudiging van de bouwregelgeving.


OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie, Financiën, Rijksuitgaven en Sociale Zaken en Werkgelegenheid:
16.00 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie), Zalm (Financiën) en de staatssecretarissen Bos (Financiën) en Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over misbruik en oneigenlijk gebruik van belastingen, sociale zekerheid en subsidies en over de opsporing en vervolging van fraude (rapportage Bestrijding financieel economische criminaliteit 1999).

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 18.00 tot ca. 19.30 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) en Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over de structuurverbetering van de glastuinbouw.

Justitie: 19.00 tot ca. 21.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over:
-de versnelde uitvoering van Europese- en andere internationale besluiten;

-criteria die als voorwaarden kunnen dienen waaraan wetgeving inzake experimenten aan moet voldoen;
-het proces van wetgeving bij departementen.
OPENBARE HOORZITTING

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: het horen van vertegenwoordigers van betrokken organisaties over de permanente bewoning van recreatiewoningen en over langkampeerders.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 13.30 uur
Suze Groenewegzaal

Agenda: procedure.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Tijdelijke Commissie Biotechnologie: 16.15 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Economische Zaken: 16.30 uur - Aletta Jacobszaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën, Verkeer en Waterstaat, Europese Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.30 uur Klompézaal

Agenda: procedure.

Economisch Zaken: 17.15 tot ca. 18.15 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: gesprek met leden van de BOVAG.
Buitenlandse Zaken: 18.00 tot ca. 19.00 uur Regentenkamer

Agenda: gesprek met de voorzitter van de assemblee Raad van Europa, Lord Russell-Johnston.

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst van vertegenwoordigers van het Wereld Natuurfonds over de bestrijding van illegale handel in bedreigde plant- en diersoorten (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Justitie neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst van vertegenwoordigers van de Landelijke Federatie voor Irakese vluchtelingen Nederland. De petitie gaat over het verkrijgen van asielrecht voor Irakese vluchtelingen (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst van een delegatie van de Onderwijsbond CNV. De brochure Terecht Tien wordt aangeboden inzake de loonsverhoging voor groepsleerkrachten in het basisonderwijs (hal Plein 2).