- PERSBERICHT -

Guernsey, 29 januari 2001

15 finalisten gekozen uit meer dan 800 ingeschreven brillenkoppies 17 FEBRUARI FINALE VAN SPECSAVERS COOL KID 2001 VERKIEZING IN MADURODAM

Dit jaar organiseert Specsavers Opticiens speciaal voor brillenkoppies van 3-12 jaar voor het eerst de Cool Kid 2001 verkiezing. Kinderen met bril, onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën, krijgen de kans om aan heel Nederland te laten zien dat het dragen van een bril tegenwoordig niet iets is om mee gepest te worden, maar juist ontzettend cool is. Uit meer dan 800 inzendingen zijn 15 finalisten uit het hele land gekozen. Per leeftijdsgroep wordt een winnaar uitgeroepen. Eén van hen wint de hoofdprijs, namelijk een superweekend met ouders en een vriendje of vriendinnetje naar Euro Disney in Parijs. De twee andere winnaars winnen vier kaartjes voor de Efteling. Het finalefeest van de Cool Kid 2001 verkiezing, gepresenteerd door Jochem van Gelder, vindt plaats in Madurodam in Den Haag op zaterdag 17 februari aanstaande.

"Aangezien het de eerste keer is dat Specsavers Opticiens de Cool Kid verkiezing organiseert, overtrof het aantal inschrijvingen (meer dan 800!) onze stoutste verwachtingen", aldus Reidar Bakker, vertegenwoordiger van Specsavers in Nederland. "Het is natuurlijk geweldig om te zien dat zoveel kinderen trots zijn op hun brilletje. Slagzinnen zoals: "ik zie er niet alleen leuk uit, maar ik zie nu ook alles veel beter", "zelfs met het slapen doe ik hem niet af" of "het dragen is voor mij echt geen straf, want met een bril op mijn neus voel ik mij pas echt af", die door de kinderen werden ingezonden, waren hartveroverend. Bovendien hebben we veel enthousiaste reacties gekregen van trotse ouders die dit initiatief prijzen."

Spectaculaire finaleshow
Het wordt een afwisselend programma: Jochem van Gelder zal niet alleen de finale presenteren, hij is zelf ook onderdeel van de show. Tijdens het finalefeest laten de kandidaten een creatieve opdracht zien die ze thuis hebben gemaakt en leggen ze uit waarom zij zo cool zijn met hun bril. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 3-5 jaar, 6-9 jaar en 10-12 jaar, die elk een verschillende opdracht hebben gekregen. De vierkoppige jury bestaat uit de 8-jarige Rick Hagénus, onlangs benoemd tot Cool Kid toen hij zich met zijn stoere brilletje inschreef voor de 'Look of 2000' verkiezing, Yolande de Best, hoofdredactrice van het blad Groter Groeien en Reidar Bakker en Linda Rolf van Specsavers Opticiens. Deze jury zal zich tijdens de feestelijke finale buigen over wie zich de Cool Kid 2001 mag gaan noemen. Natuurlijk is de opdracht niet het belangrijkste van deze dag. Er wordt vooral gekeken naar de spontaniteit en de uitstraling van de brillenkoppies.

Meer dan één winnaar
Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Cool Kid 2001 verkiezing wint een waardebon van Specsavers Opticiens ter waarde van f 50,--. De 15 finalisten krijgen op het finalefeest een uiteenlopend prijzenpakket. Zij ontvangen onder andere een cadeaubon van speelgoedzaak Bart Smit én een bon voor een gratis Specsavers bril uitgereikt. "Het gaat een ontzettend leuk finalespektakel worden", aldus Bakker.

Specsavers Opticiens
Specsavers is een snelgroeiende groep van opticiens met internationaal inmiddels 400 vestigingen, waarvan 15 in Nederland. Kids hebben bij Specsavers de keus uit een ruim assortiment monturen in allerlei kleuren en vormen, die gratis worden voorzien van veilige, lichtgewicht kunststof glazen. Bovendien hebben de monturen zachte flexveren neussteuntjes. Zelfs de prijs is cool: f 99,--. De Specsavers winkels zijn te vinden in Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Breda, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hengelo, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Nijmegen, Oosterhout, Tilburg en binnenkort ook in Apeldoorn.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de pers:
Individuele foto's van iedere finalist kunt u downloaden van: www.specsavers.nl. U bent van harte welkom op de Cool Kid 2001 finale in Madurodam.

Voor meer informatie (