CDA

Zaterdag 17 februari a.s.: Partijraad in Beatrixtheater (in Jaarbeurs ) te Utrecht

Met Competitie van Ideeën, toespraken De Hoop Scheffer en Van Rij en afsluiting Jaar van de Generaties

Op zaterdag 17 februari a.s. komt in de Jaarbeurs (het Beatrixtheater) de CDA-Partijraad bijeen. De Partijraad staat voor een groot deel in het teken van de tien thema's van de Competitie van Ideeën. Verder zijn er toespraken van fractievoorzitter De Hoop Scheffer en partijvoorzitter Van Rij, wordt het Jaar van de Generaties afgesloten en zal Tineke Lodders-Elfferich, voorzitter van het Nationaal Comité Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001, ingaan op dit themajaar.

Na het huishoudelijk deel (aanvang 9.30 uur) begint om 10.15 uur het politiek deel met de toespraak van partijvoorzitter Van Rij. Van Rij gaat daarin onder meer in op nieuwe stappen in het proces van partijvernieuwing.

De op de Partijraad verkozen voorzitter van het CDA-Vrouwenberaad, Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart houdt haar maidenspeech. Vervolgens is er een politieke rondblik waarin onder meer wordt gediscussieerd over ingediende resoluties.

Voor de pauze geeft Tineke Lodders-Elfferich een toelichting op het Internationaal Jaar van Vrijwilligers.
Na de lunch spreekt fractievoorzitter De Hoop Scheffer de Partijraad toe, waarna in twee rondes van vijf deelsessies wordt gedebatteerd over de tien thema's van de Competitie van Ideeën.

De Partijraad wordt afgesloten met een plenair debat tussen diverse generaties. Op deze wijze wordt het Jaar van de Generaties afgesloten. De resultaten van de partijdiscussie over dit onderwerp vormen bouwstenen voor het nieuwe verkiezingsprogramma. De Partijraad wordt om circa 16.45 uur afgesloten.

Meer informatie, waaronder het volledige programma van de Partijraad, treft u aan op het 'Podium Agenda', op deze website, onder 'conferenties'

CDA-Partijvoorlichting, tel. 070-3424842/06-53225950