Politiebericht Flevoland: gehele regio: 17-02-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Easy Rider controles
ZEEWOLDE / ALMERE Gisteren zijn tussen 16.00 en 21.30 uur Easy Rider controles uitgevoerd op verschillende locaties. In Zeewolde zijn 11 voertuigen gecontroleerd, waarbij zes overtredingen zijn geconstateerd. Drie brom-/ snorfietsen zijn bekeurd wegens overtreding van de constructiesnelheid en de overige bekeuringen zijn uitgereikt voor het niet voldoen aan de technische eisen.
In Almere Stad zijn 36 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 20 niet in orde bleken. Er werden 38 overtredingen geconstateerd. Drie voertuigen overschreden de constructiesnelheid met meer dan 30 km per uur en zijn afgevoerd voor demontage. Deze controle leverde het hoogste aantal voertuigen en overtredingen van dit seizoen op.

DRONTEN Gistermorgen tussen 07.15 en 08.30 uur is er eveneens een brom- en snorfietscontrole gehouden aan de Hanzeweg in Dronten. In totaal zijn er zeven brommers gecontroleerd, waarvan er drie een te groot vermogen hadden en proces verbaal kregen.

Inbeslagname apparatuur na geluidsmetingen
ALMERE In een café aan de Sluiskade in Almere Haven is gisteravond na een meting de geluidsapparatuur in beslag genomen. Vanaf september 1999 zijn naar aanleiding van klachten van omwonenden diverse geluidsmetingen verricht door de gemeente, waarbij de apparatuur van het café het toegestane aantal decibellen ruim overschreed, zowel voor als na 23.00 uur. De 46-jarige eigenaresse uit Almere heeft hiertegen echter geen maatregelen genomen, ook niet na herhaalde waarschuwingen van de gemeente. Na de verwijdering van de apparatuur is het café gisteravond weer geopend voor publiek.

Aanrijdingen met letsel
DRONTEN Een 21-jarige automobiliste uit Dronten is gistermorgen licht gewond geraakt na een botsing op de Dronterweg. Zij reed achter een 37-jarige bestuurder van een bestelbus uit Drachten over de Dronterweg in de richting van Lelystad. Hij wilde ter hoogte van de Roodbeenweg rechtsaf slaan en week hierbij in eerste instantie uit naar de uitvoegstrook in het midden van de weg. Hierop dacht de 21-jarige dat de bestelbus linksaf wilde slaan en passeerde rechts, waarna de botsing ontstond. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. De vrouw droeg geen gordel en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Zij is ter observatie per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. De andere bestuurder raakte niet gewond.

Aanhouding wegens drugsbezit
ZEEWOLDE Op de Knardijk is gistermiddag een 33-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden. De man stond met zijn auto stil langs de Knardijk en werd in eerste instantie gecontroleerd omdat zijn APK en verzekering verlopen waren. Hij werd staande gehouden, waarna er drugs in zijn bezit werd aangetroffen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen.

Alcoholcontrole
DRONTEN Tijdens een alcoholcontrole aan de Galjoenstraat is afgelopen nacht een 29-jarige automobilist uit Dronten aangehouden. De man reed langzaam en slingerend over de Galjoenstraat richting de Boeg en blies na zijn aanhouding 450 ug/l (1.05 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een transactie.

Rijden onder invloed
TOLLEBEEK Doordat hij met bijzonder lage snelheid op de Urkerweg richting Tollebeek reed, viel een 37-jarige automobilist uit Tollebeek afgelopen nacht op bij surveillerende politie. Toen de auto vervolgens in de Nimrodstraat stopte zonder dat er iemand uitstapte, ging de politie eens polshoogte nemen. De 37-jarige bleek onder invloed en blies 525 ug/l (1.2 promille). Hij kreeg een rijverbod van vijf uren. Proces verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD Afgelopen nacht zijn een 22-jarige automobilist uit Urk en een 25-jarige automobilist uit Emmeloord met elkaar in botsing gekomen op de Korte Dreef. Na een melding van de 25-jarige dat hij was aangereden en dat hij de 22-jarige op de Bouwerskamp had laten stoppen, ging de politie ter plaatse. Tijdens de blaastest bleek de 22-jarige onder invloed. Hij blies 530 ug/l (1.2 promille) en kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces verbaal voor doorrijden na een aanrijding.

BANT Bij een benzinestation langs de A6 bij Bant is gisteravond een 39-jarige man uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had gemeld dat zijn auto gestolen was, maar ter plaatse bleek dat hij met zijn auto over een stenen afzetting was gereden en niet meer verder kon. Omdat hij zeer onvast ter been was en naar alcohol rook, werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest, maar hij weigerde. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij een rijverbod kreeg van 14 uren. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto weggesleept.

ALMERE Een 34-jarige bromfietser uit Almere is gisteravond aangehouden op de Churchillweg wegens rijden onder invloed. In eerste instantie vroeg de politie de man mee te werken aan de Easy Rider controle, waaraan hij eerst niet wil voldoen. Als hij uiteindelijk meegaat naar het bureau blijkt dat hij onder invloed verkeert. Hij blaast 270 ug/l (0.6 promille) en krijgt een rijverbod van twee uur en een proces verbaal.

ALMERE Afgelopen nacht is een 31-jarige automobilist uit Almere aangehouden op de Tussenring. De man reed slingerend over de Hogering richting Buiten en belandde tot driemaal toe bijna in de berm. Nadat hij de afslag naar de Tussenring had genomen, werd hij staande gehouden. Hij blies 530 ug/l (1.2 promille) en kreeg na verhoor een rijverbod van vijf uren en een proces verbaal.