Universiteit van Amsterdam
UvA Agenda
Titel Physiological functions of hexose transport and hexose phosphorylization
Datum donderdag 15-02-2001
Tijd 14:00 uur
Promovendus J.A. Diderich
Promotor prof. dr. K. van Dam
Het proefschrift beschrijft onderzoek aan de gist Saccharomyces cerevisiae, die wordt gebruikt bij de bereiding van onder andere brood, wijn en bier. In het bijzonder gaat het om het transport van suiker naar de cel. Dit transport gebeurt door verschillende eiwitten in de membraan van de cel. Het proefschrift beschrijft onderzoek naar de rol van deze eiwitten. Verder is gekeken naar de rol van hexokinase 2 in de gistcel. Dit enzym blijkt niet alleen een belangrijke invloed bleek te hebben op het suikertransport, maar - wat nog interessanter is - ook op de productie van alcohol.
Locatie
Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.
Toegang
Vrij
Bron: UvA Agenda