Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Genetische modificatie: van DNA tot voedsel.

Vierkante tomaten die gemakkelijk in een kistje passen, maïs met een ingebouwd insectenbestrijdingsmiddel of wat te denken van rijst met extra vitaminen. De mogelijkheden voor nieuwe voedingsproducten lijken onbeperkt.

De kranten staan bol van discussies omtrent het nut en de risico's van het genetisch modificeren van gewassen. De gemiddelde consument weet hier echter bepaald niet het fijne van. Zo bleek uit een onderzoek dat de meerderheid van de bevolking geen genen in zijn tomaat wil... Ondertussen zitten genetisch gemodificeerde gewassen in een groot deel van ons voedselpakket.

Onlangs is het rapport 'Crops of uncertain nature? Controversies and knowledge gaps concerning genetically modified crops' verschenen, waarvan Ries de Visser de hoofdauteur is. Hij vertelt over de stand van zaken wat betreft de genetische modificatie van planten, de vooruitzichten voor de voedselproductie en de wetenschappelijke onzekerheden waarmee dit alles is omgeven. Dr. A.J.C. Visser is werkzaam bij Plant Research International.


Genetische modificatie: van DNA tot voedsel
Woensdag 14 februari
Dr. A.J.C. de Visser
11.45-13.00 uur
Blauwe Zaal Auditorium