KPMG

14-02-2001
KPMG Consulting en Optimum bundelen krachten

KPMG Consultants België en Optimum gaan fuseren. Door deze krachtenbundeling en de reeds bestaande samenwerking met KPMG e-Solutions dat deel uitmaakt van KPMG Consulting in Nederland, ontstaat de meest toonaangevende mySAP.com dienstverlener van de Benelux. Optimum staat bekend als een vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige speler op de markt van new dimension producten van SAP, zoals Business Information Warehouse, Customer Relationship Management, e-Procurement, e-Selling en e-Marketplaces. Optimum is gevestigd in Nieuwegein en in het Belgische Kontich. De klantenkring van Optimum omvat toonaangevende klanten als Akzo, Philips, Interbrew, Alcatel en Epon.

KPMG Consulting Nederland en KPMG Consultants België hebben de afgelopen maanden intensief contact gehad met het management van Optimum over de samenwerking. KPMG en Optimum richten hun dienstverlening op hetzelfde type klanten. Volgens drs. M. Weverink en H. Houmes, partners van KPMG e-Solutions, is de kennis en ervaring van Optimum in belangrijke mate aanvullend op die van KPMG. "Vanuit dat perspectief zijn we gaan praten over samenwerking".

De combinatie van KPMG en Optimum betekent een leidende positie in de markt van mySAP.com. G. Truyen, managing director van Optimum:"Door de bundeling van krachten ontstaat de meest toonaangevende mySAP.com speler van de Benelux. Dat is goed voor KPMG, dat is goed voor Optimum, maar dat is vooral ook goed voor onze klanten, die wij nu nog beter van dienst kunnen zijn."

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039