Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 14 februari 2001

Inbraak in woning Lisse
Tussen maandag 12 en dinsdag 13 februari werd ingebroken in een woning aan de Van Bonninghausenlaan. Om binnen te komen werd een raam opengewrikt. Het is nog niet bekend of er iets vermist wordt. De bewoners zijn op vakantie.

Inbraak in woning Hillegom
Op dinsdag 13 februari werd in de ochtend ingebroken in een woning aan de Divonalaan. Om binnen te komen 'hengelden' de inbrekers de voordeur open. Uit de woning wordt een geldbedrag, een horloge en een DVD-speler vermist.

Afgezaagde boomtak raakt man Noordwijkerhout
OP dinsdag 13 februari rond 14.00 uur raakte een 56-jarige Noordwijkerhouter tijdens zijn werk aan de Gooweg gewond aan het hoofd. Bij het afzagen van een tak van een boom viel de tak op het hoofd van de man. Voor behandeling van zijn verwondingen werd hij naar het LUMC gebracht. De brandweer moest er aan te pas komen om de gewonde man uit de boom te halen.

Onder invloed rijders gesnapt Noordwijk/Noordwijkerhout De politie hield op woensdag 4 februari rond 02.00 uur op de Randweg in Noordwijk een 49-jarige automobiliste uit Noordwijk aan. Zij had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 260 ug/l. Rond 05.00 uur was het weer raak. Op de Guldemondvaart in Noordwijkerhout hield de politie een 38-jarige man uit Noordwijkerhout aan. De bij hem afgenomen ademanalyse kwam tot 730 ug/l. In beide gevallen is de limiet in het verkeer 220 ug/l. De Noordwijkerhouter moest zijn rijbewijs inleveren.

Politie deelt bonnen uit Oegstgeest
Op dinsdag 13 februari deelde de politie in de ochtend op de Floralaan, de Lange Voort, de Irislaan en het Lange Voortplein 16 bonnen uit aan autobezitters. Het merendeel van de overtredingen betrof het niet gebruiken of juist gebruiken van de verplichte parkeerschijf.

Man stapt woning binnen Valkenburg
Op dinsdag 13 februari rond 17.45 uur stond een bewoner van een woning aan de Hoofdstraat plotseling oog in oog met een man die via een onafgesloten deur zijn woning was binnen gekomen. Of deze op het inbrekerspad was is onbekend. Toen de bewoner hem aansprak, begon de onbekende hevig te schelden en vertrok op een oude herenfiets met een plastic zak over het zadel in de richting van Katwijk.

Auto raakt bromfietser of bromfietser raakt auto? Boskoop
Op dinsdag 13 februari rond 18.35 uur raakte op de Galerij een 16-jarige bromfietser uit Boskoop aan zijn pols en voet gewond nadat hij in aanraking was gekomen met een tegemoetkomende 25-jarige automobiliste uit Utrecht. Beide bestuurders verklaarden dat ze op hun eigen weghelft reden. Bij het passeren raakten beiden elkaar toch? De Boskoper is naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

Motorrijder gevallen Leiderdorp
Op de Persant Snoepweg is dinsdagmiddag 13 februari een 31-jarige motorrijder uit Leiderdorp ten val gekomen. De man verklaarde rond 15:50 uur door grind op de weg de controle te hebben verloren. Bij het ongeval waren geen andere verkeersdeelnemers betrokken. Door de ambulance is de man met licht letsel aan zijn hand naar het Rijnland ziekenhuis vervoerd.

Brommerrijder naar ziekenhuis Leiden
Een 48-jarige man uit Leiden is dinsdag 13 februari in het Diaconessenhuis beland, nadat hij met de brommer gevallen was. De man reed rond 07:50 uur over de Willem de Zwijgerlaan toen hij ter hoogte van de Haarlemmerweg moest afremmen. De man remde dermate hard, dat hij onderuit gleed. Met letsel aan zijn enkel is hij door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding Leiden
Op de kruising van het Schuttersveld met de Rijnsburgersingel is dinsdag 13 februari 12:15 uur een ongeval gebeurd. Een 42-jarige man uit Leiden reed met een bestelauto over het Schuttersveld en sloeg bij de singel linksaf. Doorbij liet hij een fietsster die uit de tegemoetkomende richting kwam fietsen, niet voorgaan. Bij de aanrijding raakte het 14-jarige meisje uit Leiden gewond aan haar knie. Een ambulance heeft haar naar het Rijnland ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Inbraak in woning Krimpen aan den IJssel Op dinsdag 13 februari werd in de avond ingebroken in een woning aan de Joost van de Vondelstraat. Om binnen te komen werd een buitendeur opengebroken. Vooralsnog worden een computer, een laptop, printer, een nintendo, c.d.'s en een kist met elektronisch gereedschap vermist.


Noot voor de redactie/