Ministerie van Financien

Titel: MINISTER ZALM GEEFT GASTCOLLEGE IN MAASTRICHT



Persberichtnr.


01/040


Den Haag

8 februari 2001

MINISTER ZALM GEEFT GASTCOLLEGE IN MAASTRICHT

Minister Zalm van Financiën verzorgt op woensdag 14 februari 2001 een gastcollege aan de Universiteit Maastricht (aanvang 11.25 uur, aula UM, Minderbroederberg 4-6). Dit gastcollege heeft als titel The New Economy and the role of the Government, en gaat over de zin en onzin van de nieuwe economie en de implicatie voor de belastingheffing en het begrotingsbeleid van het ministerie van Financiën.

Dit college vormt de start van een cyclus van Grote Financiën Prijs-gastcolleges. De minister en staatssecretaris willen met deze colleges aandacht geven aan de Grote Financiën Prijs. De Grote Financiën Prijs is een essaywedstrijd, waarmee het ministerie van Financiën studenten uitdaagt een artikel of scriptie te schrijven over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. Uiteraard stelt het ministerie van Financiën hier iets tegenover. De beste inzending wordt beloond met een prijs van 5.000 euro en een origineel, speciaal ontworpen kunstwerk. Verder is er een tweede prijs van 3.000 euro en een derde prijs van 1.500 euro. De uitreiking van de Grote Financiën Prijs vindt plaats in november 2001.

Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie en de Belastingdienst. Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges.

De jury van de Grote Financiën Prijs, die in juli 2001 van start zal gaan met de beoordeling van de ingezonden essays, staat onder voorzitterschap van dr. H. Wijers. Verder zitten in de jury mw. prof. mr. M.E. van Hilten, mw. dr. A.G.Z. Kemna, dhr. M. Kranenburg en drs. G.H.O. van Maanen.

Op de internetsite van het ministerie van Financiën is alle informatie beschikbaar over de Grote Financiën Prijs:

Woordvoerder: drs. P.A.W. Lamers

Kantoor: 070 342 8403

Semafoon: 06 2256 9572