Siemens

Persbericht

E&L 0102.162 nl

Den Haag, dinsdag 13 februari 2001

Siemens Nederland bouwt energiecentrale van 90 miljoen in Engeland

Siemens Nederland N.V. uit Den Haag heeft de opdracht verworven voor de turn-key levering van een warmte/kracht-centrale in Engeland. Het gaat om een opdracht van BP Energy uit Langley voor een energiecentrale in Hythe, Zuid-Engeland. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van zo'n 90 miljoen gulden.

De centrale is van het zogenaamde STEG (SToom En Gas) type, ook wel Combined Cycle genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een stoomturbine in combinatie met een gasturbine teneinde een hoog rendement te krijgen. De plant levert 50 megawatt elektriciteit en 65 ton stoom per uur. BP Energy, een dochteronderneming van multinational BP (British Petroleum) gaat de centrale in Hythe exploiteren, die stoom en stroom zal leveren aan een rubberfabriek van de Eni-Group.

Het internationaal opererende Center of Competence voor industriële warmte/kracht-centrales van Siemens Nederland levert de centrale begin 2003 turn-key aan opdrachtgever BP Energy op. Eerder dit jaar verwierf het Siemens Center of Competence al de opdracht voor drie soortgelijke energiecentrales in Turkije.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.nl

© Siemens Nederland N.V. 2001