Amsterdam RAI

Bakkerij Dagen 2001
28 nov 2000

Derde editie vakbeurs voor bakkerijbranche is er klaar voor.

Hét nationale vakevenement voor de bakkerijbranche, de Bakkerij Dagen, vindt 13 en 14 februari 2001 voor de derde keer plaats. De vorige keer in Ahoy' Rotterdam georganiseerde beurs verhuist de komende editie naar de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het jaarlijkse evenement dat eens in de vier jaar wordt afgewisseld met de Bakkerij Beurs, brengt vraag en aanbod uit de bakkerijbranche bij elkaar. Een compleet aanbod uit alle takken binnen de branche presenteert zich op de beursvloer. Wedstrijden en demonstraties completeren de vakbeurs.

Alle facetten uit de branche aan bod
Bakkerij Dagen 2001 is het enige nationale vakevenement voor de bakkerij-branche. Het evenement biedt bezoekers een compleet overzicht op het gebied van grondstoffen en halffabrikaten, eindproducten, ovens/ machines, decoraties, installaties en productielijnen, gereedschappen, winkel- en etalage-inrichting, verpakkingsmachines en
-materialen, koel- en diepvries-techniek, bedrijfskleding, automatisering/kasregistersystemen, reinigings-apparatuur en
-middelen, transport, voorlichting en dienstverlening en commerciële samenwerking.

Demonstratieplein
De Bakkerij Dagen zijn van oudsher het moment waar bakkers met hun vakgenoten bijpraten en waar zij tips en ideeën kunnen opdoen. Speciaal hiervoor worden op het Demonstratieplein 'smaakmakende' product-demonstraties verzorgd door leerlingen van de Vakschool Wageningen, ondersteund door leden van het Nederlands Patisserie Team. Smaak-beleving, creativiteit, anders decoreren en andere presentatievormen staan hierbij centraal.

Wedstrijd Dutch Pastry Award
Tijdens Bakkerij Dagen 2001 wordt voor de tweede keer de Dutch Pastry Award georganiseerd door het Nederlandse Patisserie Team. Deze vak-wedstrijd onder patissiers en banketbakkers staat dit jaar in het teken van 'Vriendschap'. Deelnemers dienen een eetbaar showstuk alsmede twee identieke taarten te ontwerpen. De jury bestaande uit vakkenners uit de branche beoordelen de lekkernijen op onder meer originaliteit, smaak en techniek.

Formule & Franchise Plein
Franchiseformules en overige samenwerkingsvormen zijn al lang niet meer weg te denken uit de bakkerijbranche. Vandaar ook dat de bezoeker op het Formule & Franchise Plein een goed overzicht wordt geboden van de mogelijkheden die (franchise) formules en samenwerkingsverbanden een (toekomstige) bakkerijondernemer kan bieden. De formules Australian Homemade, Bakker Bart, Bakery Concepts en Heerlijk & Heerlijk geven acte de présence.

Organisatie, tijden en prijzen
Bakkerij Dagen 2001 vindt plaats op dinsdag 13 februari en woensdag 14 februari in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. De openingstijden zijn dinsdag van 10.00 tot 21.00 uur en woensdag van 10.00 tot 18.00. De toegangsprijs bedraagt: fl. 25,- per persoon. Op vertoon van een uitnodigingskaart is de toegang gratis. De organisatie is in handen van Amsterdam RAI onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (Stichting BTF).

Voor meer informatie: Demphy Eyt, Product Manager van Bakkerij Dagen 2001, tel: 020-549 1212, fax: 020-549 1843, e-mail: d.eyt@rai.nl. of www.bakkerijdagen.nl.

Amsterdam, 28 november 2000

Noot voor de redactie/