Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 13 februari 2001
Politie.
Jaarcijfers 2000 politie district Eemland-noord. V.k.a. en t.k.n. naar commissie I.
Politiesurveillant.
Verslag politiesurveillant 2e halfjaar 2000.
V.k.a. en t.k.n. naar commissie I.
Verzoek om kantoorruimte in het nieuwe dorpshart. Notaris Van der Sluis vraagt of in het nieuw te ontwikkelen dorpshart ruimte is voor haar kantoor.

1. Het verzoek in portefeuille houden en instemmen met de conceptbrief.

2. Andere belangstellenden meedelen, dat de ondernemers van de bestaande winkelcentra in Eemnes voorrang krijgen bij toewijzing van winkelruimte, maar dat de brieven in portefeuille zullen worden gehouden.
Afkoopovereenkomst reprorecht. Afkoop van de gemeentelijke verplichtingen inzake het kopiëren van auteursrechtelijk werk over de jaren 2001 en 2002.
VNG mandateren voor het afsluiten van een overeenkomst met de Stichting Reprorecht.
Bestuurlijk draagvlak gemeenten. Kabinetsstandpunt over rapportage 'Gemeenten meer dan lokaal bestuur' van stuurgroep Krachtige gemeenten.
Voorstel: V.k.a. en t.k.n. naar commissie I. Conform. Straatnaamgeving. In verband met de uitbreiding van de noordrand van de Noordbuurt dienen een negental straatnamen benoemd te worden. Voorstel: Instemmen met de voorstellen van de straatnaamcommissie door het vaststellen van de straatnamen: Brasemstraat, Karperstraat, Palingweg, Voornstraat, Meervalweg, Baarsweg, Bleistraat, Snoekweg en Zeeltweg zoals aangegeven op bijgaande tekening. Conform.
Clusterschool; planning definitieve besluitvorming. Het globaal programma van eisen is door de stuurgroep vastgesteld. Ten behoeve van de definitieve beslissing of de clusterschool er wel of niet zal komen, dienen thans een aantal vervolgstappen te worden gezet. Daartoe is een planning opgesteld. Voorstel: Instemmen met geschetste aanpak en planning t.k.n. aan commissie I en stuurgroep clusterschool. Conform.
PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS
Onderwerp Besluit
Definitieve aanschrijving illegale vanghokken van de heer H. aan de Meentweg. Op grond van een vooraanschrijving heeft de heer H. geen zienswijze kenbaar gemaakt. Een principeaanvraag en een bouwaanvraag zijn geweigerd.

Instemmen met definitieve aanschrijving conform conceptbrief.

Vergunningsaanvraag in- en uitrit. De heer R.L.H. S., Meentweg 83b, vraag een vergunning aan voor het aanleggen van een in- en uitrit ten behoeve van een perceel grond gelegen tegenover Meentweg 75a.
1. Akkoord te gaan met het aanleggen van de in- en uitrit;
2. Akkoord te gaan met de concept antwoordbrief. Maatschappelijk Werk.
Verslag portefeuillehouderoverleg Maatschappelijk Werk d.d. 6 december 2000.


1. V.k.a.

2. T.k.n. commissie III
De Hilt.
Verslag vergadering BC De Hilt d.d. 11 december 2000. V.k.a.