W EN S NEDERLAND B.V.

Sterke groei markt interimmanagement

Amstelveen, 13 februari 2001; De markt voor interimmanagement zal de komende paar jaar sterk blijven groeien. Dit blijkt uit onderzoek dat gevoerd is onder besluitvormers van bijna 300 Nederlandse grote en middelgrote bedrijven en organisaties.

Binnen overheidsinstellingen zei 43% van de respondenten in de afgelopen vier jaar gebruik te hebben gemaakt van interimmanagement. In de zorgsector ligt het gebruik op 45%, in de not-for-profit-sector op 39% en in het bedrijfsleven op 16%.

De onderzoeksresultaten geven aan dat het gebruik van interimmanagement waarschijnlijk zal stijgen. Van respondenten uit overheidsinstellingen dacht 48% in de komende vier jaar gebruik te zullen maken van interimmanagement. In de zorgsector was dit 45%, in de not-for-profit-sector 39% en in het bedrijfsleven 20%.

Het onderzoek werd in de loop van 2000 uitgevoerd door Intomart Business Research in opdracht van W&S Transition- en Interimmanagement te Amstelveen. Aan het onderzoek verleenden 296 besluitvormers van bedrijven en organisaties uit het bedrijfsleven, de zorgsector, de overheid en de not-for-profit-sector hun medewerking.

'De markt erkent de waarde van de inzet van extern management in een economie die gekarakteriseerd wordt door fusies, overnames, snelle veranderingen en een krappe arbeidsmarkt,' aldus W&S directeur Karel D. Waagenaar.

Waagenaar, die aan de wieg stond van het vak interimmanagement, zegt dat dit ook heeft geleid tot een wildgroei van aanbieders. Gevraagd naar de naam van aanbieders van interimmanagement, noemden de respondenten spontaan bijna 100 verschillende bedrijven.

Het onderzoek geeft ook aan dat besluitvormers in het algemeen niet trouw zijn aan één aanbieder van interimmanagement. In de afgelopen vier tot vijf jaar heeft men met gemiddeld 1,5 bureau zaken gedaan. Ruim een kwart van de respondenten die met meer dan één bureau heeft gewerkt, kan niet aangeven wie hun belangrijkste partner is binnen de wereld van interimmanagement.

Het onderzoek keek ook naar het relatieve belang van eisen die opdrachtgevers stellen aan aanbieders van interimmanagement. Op een schaal van 1 tot 10 scoort de kwaliteit van de aangeboden manager een 9,7 en deskundigheid op branche- of vakgebied een 8,2. Daarnaast hecht men veel belang aan onmiddellijke inzetbaarheid van een manager (8,2) en een opdrachtuitvoering waarvoor het bureau de verantwoordelijkheid draagt (8,4). Van relatief laag belang zijn de grootte van het bureau (4,0) en de mogelijkheid om internationaal te opereren (3,6). Dit is wellicht te wijten aan het feit dat slechts 71 van de 296 respondenten uit het bedrijfsleven kwamen.