Novem

12-Feb

3 miljoen voor reductie luchtemissies bedrijven

Het subsidieprogramma Reductie Luchtemissies Bedrijven (RLB) 2001 ondersteunt de ontwikkeling en toepassing van grensverleggende technieken voor vermindering van luchtemissies van bedrijfsmatige activiteiten. Het zwaartepunt van het programma lag tot nu toe bij de implementatie van zogenoemde nageschakelde technieken. Vanaf 2001 richt het programma zich met name op integratieprojecten. Dit zijn projecten die ingrijpen op het energieconversieproces en daardoor zowel een NOx als een CO2 reductie bewerkstelligen Omdat dit bijdraagt aan het realiseren van de NMP-doelstellingen voor duurzame energievoorziening, heeft het ministerie van VROM f 3.000.000,- ter beschikking gesteld om projectvoorstellen te ondersteunen.

Het programma RLB voorziet in ondersteuning van projecten bij (onderzoeks)instellingen en universiteiten, apparatenmakers, productiebedrijven en energiedistributiebedrijven.
Vanaf 1 januari tot 1 november 2001 kunnen subsidieaanvragen worden ingediend bij Novem. Die beoordeelt ze op volgorde van binnenkomst.

Alle benodigde informatie om subsidie aan te vragen, is te vinden op de website www.novem.nl/rlb.
Daar zijn ook de folders en aanvraagformulieren te downloaden. Een gedrukt exemplaar is op te vragen bij rlb@novem.nl of het secretariaat van het programma RLB: tel. 030-2393684.

Bron: Novem

P0107DS1