Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Rijden onder invloed

ZEIST Maandagnacht wilde de politie een bestuurder controleren op de Laan van Vollenhove. Op het moment dat de politie een stopteken gaf, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Inmiddels geassisteerd door twee andere surveillancevoertuigen kon de politie de 23-jarige bestuurder uit Lunteren op de Laan van Vollenhove klemrijden.

De agenten vermoedde dat de man gedronken had en lieten hem een blaastest afleggen. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De 23-jarige bestuurder werd met een boete van 900,= en een rijontzegging van vier uur naar huis gestuurd. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het negeren van een stopteken en het onverantwooord hard rijden.

Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK Op de Tolakkerweg heeft de politie eveneens een snelheidscontrole gehouden. Tussen kwart voor twee en drie uur werden 420 voertuigen gecontroleerd en kregen 55 automobilisten een bekeuring voor te hard rijden. De toegestane snelheid bedraagt 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid 91 km/u.