Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Lastige jeugd

AMERSFOORT Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie extra toezicht gehouden bij een eetgelegenheid aan de Soesterweg. Ter plaatse spraken de agenten met de jeugd en vroegen of zij zich elders wilden ophouden.

De jongeren vertrokken en gingen 100 meter verder staan. Vanuit de eetgelegenheid kwam een 17-jarige jongen uit Hoogland lopen. Hij was het blijkbaar niet eens met het verzoek van de agenten. De jongen begon te schelden en beledigende de agenten. Nadat de agenten meerder malen hadden verzocht of de jongen weg wilde gaan werd besloten de Hooglander aan te houden.

De jongen weigerde mee te gaan waardoor een korte worsteling ontstond. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden en overgebracht worden naar het bureau.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Een 62-jarige man uit Hoevelaken reed maandagavond met zijn auto over de Hogeweg vanuit de richting Amersfoort in de richting van Hoevelaken. In tegenovergestelde richting kwam een 29-jarige bestuurder uit Amersfoort rijden. In de bocht raakte de Amersfoorter de macht kwijt over zijn stuur en kwam op de rijbaan van de 62-jarige man uit Hoevelaken terecht.

Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide autos frontaal tegen elkaar aanreden. Drie slachtoffers werden met been, hoofd en borstletsel overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort.

Winkeldiefje aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan het Neptunisplein werd een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor het stelen van enkele goederen.

Oplettend winkelpersoneel had de jongen in de gaten toen deze zonder af te rekenen de winkel met diverse goederen wilde verlaten. De jongen werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie.

De 14-jarige Amersfoorter zal via bureau Halt een straf opgelegd krijgen.

Diefstal van bouwplaats

AMERSFOORT Vanmorgen 13 februari omstreeks twee uur kreeg de politie een melding dat twee mannen met een zaklantaarn over een bouwplaats liepen en een bouwkeet ingingen. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij in de bouwkeet, gelegen aan de Stadsring, niemand meer aan.

Na een zoektocht op het bouwterrein werden de twee mannen uiteindelijk, weggedoken achter een rugzak, aangetroffen. In de rugzak van de mannen bleken diverse gereedschappen te zitten. De beide mannen bekenden dit gereedschap zojuist uit de bouwkeet te hebben weggenomen.

Hierop werden de verdachten, een 19-jarige- en 20-jarige man beiden uit Utrecht, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar volgde een volledige bekentenis en deden de mannen afstand van de gestolen goederen. Ook bekende een van de twee daders de fiets, waarop zij reden, in Den Dolder gestolen te hebben. Deze fiets heeft de politie later opgehaald en veilig gesteld.