Noadis

REAL SOFTWARE LEVERT REALBASIC 3 UIT

REALbasic 3 ondersteunt Mac OS X, verbetert compilatie naar Windows, voegt groot aantal verbeteringen toe

Doetinchem / Venlo, 12 februari 2001 - Noadis, distributeur van o.a. RagTime, TechTool Pro, Freeway en ConceptDraw, maakt bekend dat REAL Software vandaag begonnen is met de uitlevering van REALbasic 3 Engels, de nieuwste versie van het objectgeoriënteerd programmeerprogramma voor de Macintosh. REALbasic draait op Mac OS X alsmede op eerdere versies van de Macintosh-systeemsoftware. Programmeurs van allerlei niveaus kunnen ermee hun software ontwikkelen met één enkele set interface-elementen en code om daarmee applicaties voor Macintosh, Mac OS X en Windows te compileren zonder dat daar platformspecifieke aanpassingen voor nodig zijn.

"Mijn team is veel productiever met REALbasic dan met onze oude werkwijzen", zei Michael Connolly, Group Program Manager van de Macintosh Business Unit bij Microsoft. "Met behulp van REALbasic voor het prototypen, ontwerpen en testen van interfaces kunnen we nieuwe mogelijkheden voor Office en Internet Explorer in een fractie van de tijd ontwikkelen. REALbasic is een cruciaal hulpmiddel voor mijn team."

REALbasic is het krachtige, gemakkelijk te gebruiken gereedschap om uw eigen software voor Macintosh, Mac OS X en Windows te creëren. REALbasic is gemakkelijk genoeg voor beginners en krachtig genoeg voor professionele gebruikers. Een probleem dat opgelost moet worden is alles wat u nodig heeft om uw voordeel te doen met REALbasic.

REALbasic 3 is de volgende stap van REAL Software om de Mac-gebruikers uitstekende gereedschappen te leveren. Deze versie voorziet in gewilde nieuwe functies alsmede in de mogelijkheid om te draaien onder en te compileren voor Mac OS X. Onder de nieuwe mogelijkheden bevinden zich een geheel nieuwe animation-engine, verbeterde database-opties, uitbreidingen en verbeteringen aan de code-editor en de debugger, crash-herstel, doorzoekbare online-taalgids, AppleScripteerbaar compilatieproces, immens verbeterde ondersteuning voor Windows, en veel meer.

"REALbasic 3 levert waar onze klanten om gevraagd hebben: ondersteuning voor Mac OS X; verbeterde WIndows-functionaliteit; een uitgebreide IDE die de productiviteit wezenlijk verbetert; en meer", aldus Geoff Perlman, president van REAL Software. "Onze gebruikers hebben ons gezegd dat ze nooit meer terug zouden gaan naar de vorige versie nadat ze REALbasic 3 geprobeerd hadden."

REALbasic is te koop voor NLG 360,-- voor de Standaard-versie en NLG 840 voor de Pro-versie. Daarnaast zijn academische versies beschikbaar en upgrades vanaf versie 2. Naast de Engelse versie die per direct leverbaar is, zal de Nederlandse versie naar verwachting in de loop van maart beschikbaar komen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 19% BTW.