FEDERATIE OPVANG

RECTIFICATIE: Lenie 't Hart op de bres voor dak/thuislozen

RECTIFICATIE: Nadere informatie wijst uit dat overleg met de gemeente Breda opgeleverd heeft, dat nachtopvang ''t IJ' voor de komende twee maanden zeven dagen per week open kan blijven. Dit kan dankzij tijdelijke extra gelden vanuit de gemeente Breda en de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). In de tussentijd zoekt de gemeente Breda naar structurele oplossingen. Lenie 't Hart komt vandaag wel naar ''t IJ'.

Lenie 't Hart op de bres voor dak- en thuislozen!

Lenie 't Hart, directeur van Zeehondencentrum Pieterburen zal maandagavond 12 februari in Breda de met sluiting bedreigde nachtopvang voor dak- en thuislozen openhouden.

De aanleiding voor deze spontane actie is de uitzending van het NOS-Journaal van maandag 5 februari waarin een dakloze opmerkte dat er in Nederland beter gezorgd wordt voor zeehonden dan voor daklozen. Lenie 't Hart zag in deze uitlating aanleiding om haar solidariteit met de daklozen te uiten en bood spontaan haar medewerking aan om de nachtopvang open te houden.

De nachtopvang ''t IJ' in Breda kampt met zodanige financiële en personele problemen, dat de instelling structureel twee dagen per week gesloten zal zijn. Aanleiding is het gebrek aan geld om voldoende personeel aan te trekken of te behouden. (De nu volgende zin is GERECTIFICEERD: Overleg met de gemeente Breda heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Zie: RECTIFICATIE bovenaan deze pagina)

Inmiddels is er steun opgang gekomen van de lokale Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De GGZ betaalt een medewerker van de Rotterdamse Pauluskerk van dominee Visser voor twee nachten per week. Deze steun geldt voor een periode van maximaal twee maanden. De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) stadsgewest Breda heeft aangeboden om enkele avonden per week extra spreekuren te houden in ''t IJ'. Ook Bisschop Muskens van Bisdom Breda en het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn in Breda hebben hun steun betuigd via de krant en berichten aan de politiek.

De Federatie Opvang blijft het Kabinet dringend verzoeken de absoluut noodzakelijke f115 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het in stand houden van de maatschappelijke opvang en invoering van het kwaliteitsbeleid.


-Einde bericht-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Federatie Opvang, I. R. Smidt, directeur. Telefoon: 030 2316403 GSM 06 51549053
E-mail federatie@opvang.nl
www.opvang.nl - www.opvang.nl/html/grijs.htm

12 feb 01 13:05