Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-02-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.12 uur) Zondag 11 fbrauri 2001

Geleen, woninginbraak:
Op zaterdagmorgen 10 februari 2001 heeft omstreeks 10.45 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Hovenweide te Geleen. De inbreker vernielde met behulp van een steen een ruit van de woning waarna hij de toegang kreeg. Hij doorzocht de woning en ontvreemdde, voor zover dit tot op heden kon worden vastgesteld, alleen een herenhorloge.

Susteren, inbraak woning:
In een woning in Susteren werd zaterdagavond omstreeks 18.40 uur ingebroken. De inbreker vernielde met een steen een ruit van de woning waarna hij door de ontstane opening naar binnen klom. De woning werd doorzocht en op het eerste oog werd er niets ontvreemd. Een buurtbewoner die een vreemde in de straat had zien lopen stelde zich op de hoogte of er niets mis was. De getuige zag de mogelijke inbreker vanaf de oprit van de woning nog juist weglopen.

Sittard, drie processen-verbaal wegens het rijden onder invloed: Op zondagmorgen 11 februari heeft de politie tegen drie automobilisten proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Een 37 jarige inwoner van Sittard werd zondagmorgen omstreeks 02.30 uur door de politie gecontroleerd nadat hij met zijn auto door het voetgangersgebied van Sittard had gereden. Bij de controle bleek dat zij auto niet APK gekeurd maar ook dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. Tijdens het gesprek bleek de automobilist naar alcohol te ruiken, hetgeen door een alcoholblaastest nog een bevestigd werd. Aan het politiebureau saboteerde de verdachte tot driemaal toe de ademanalyse waarop tegen hem proces-verbaal terzake van het weigeren van een ademanalyse wordt opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 29 jarige inwoner van Sittard werd zondagmorgen omstreeks 03.15 uur gecontroleerd nadat hij met een te hoge snelheid over de Tunnelstraat had gereden. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken, hetgeen een alcoholblaastest nog een bevestigde. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan van bijna 1.5 promille. Na het opmaken van proces-verbaal en het invorderen van het rijbewijs van de automobilist kon hij huiswaarts.

Een 18 jarige bromfietser werd zondagmorgen omstreeks 04.00 uur gecontroleerd op de Rosmolenstraat in Sittard. Hij bleek naar alcohol te ruiken. De uitslag van de ademanalyse aan het politiebureau wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholgebruik aan. Hij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 160,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere stafvervolging door Justitie kan vorkomen.

Sittard, woninginbraak:
Op zaterdag 10 februari 2001 heeft tussen 17.30 uur en 21.45 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Guillaume Franquinetstraat in Sittard. De voordeur van de woning werd met fors geweld ingedrukt waardoor de toegang werd verkregen. De woning werd doorzocht en ontvreemd werden een spaarpot met onbekende inhoud, enkele cheques, bankpasjes en sieraden. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Beek, vechtpartij bij discotheek:
Zondagmorgen 11 februari 2001 omstreeks 06.00 uur heeft bij een discotheek aan de Middelweg in Beek een vechtpartij plaatsgevonden. In de discotheek vond een voorval plaats waarop vier personen door personeel buiten de deur werden gezet. Een willekeurige 24 jarige discoverlater (diverse lichte kneuzingen) werd daarna door het viertal mishandeld waarop portiers van de discotheek ingrepen om de passant bij te staan. Een van de portiers kreeg echter de volle laag en werd geschopt en geslagen. Zijn letsel is nog niet bekend. Twee verdachten, een 20 en 29 jarige inwoner van Sittard zijn door de politie aangehouden. De twee andere wisten te ontkomen. De politie heeft een aantal getuigen van de mishandeling gehoord. Naar de identiteit van beide andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld.