Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.45 uur
Winkelbediende bedreigd

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag 10 februari omstreeks één uur werd de politie naar een winkel aan de Herenstraat gestuurd. Een 25-jarige man uit Utrecht bedreigde bij de afdeling klantenservice een winkelbediende, omdat deze weigerde een blik pantserlak zonder het overleggen van een kassabon om te ruilen.

De Utrechter wond zich hierover zodanig op dat hij met het blik enige malen hard op de toonbank sloeg, waardoor deze beschadigd raakte. De man was vergezeld van nog twee andere personen. Toen hij met verheven stem riep de winkel niet te zullen verlaten, voordat zijn blijk verf was omgeruild, besloot men de politie te bellen.

De ter plaatse gekomen politie heeft de man ter zake bedreiging aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nadat de aangever zich aan het bureau had gemeld, vond er een gesprek plaats tussen aangever en verdachte en werd afgezien van het doen van aangifte.

Vrouwen stelen tassen vol kleding

IJSSELSTEIN Een onbekend gebleven getuige meldde zaterdagmiddag 10 februari rond kwart over vijf, dat drie vrouwen op het Kronenburgplantsoen tassen vol met kleding uit de struiken haalden. Toen de politie in de buurt van de Kasteellaan reed, zagen zij de drie vrouwen op een bankje in het park zitten. Naast het bankje lagen een groot aantal gebroken kledinghangers. Bij het zien van de politie wilden zij weglopen, maar dat werd door de collegas voorkomen.

Omdat de vrouwen geen kassabon voor de drie tassen nieuwe kleding konden overleggen, werden zij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de drie vrouwen, respectievelijk 36 jaar, 27 jaar en 21 jaar en allen woonachtig in Nieuwegein zal proces-verbaal worden opgemaakt. Van de gestolen kleding hebben zij afstand gedaan.

Getuigenoproep mishandeling

NIEUWEGEIN Donderdag 9 ferbuari jl. rond kwart voor zes sochtend reed een 17-jarige man uit Nieuwegein op zijn fiets over de A.C. Verhoefweg. Voorbij het benzinestation kwam een onbekende jongen naast hem fietsen. Deze verzoekt hem zijn fiets af te geven. Als de Nieuwegeiner hier niet in toestemt krijgt hij een vuistslag in zijn gezicht. Hierna ontstaat een korte vechtpartij waarbij de belager ten valt komt. Het slachtoffer kan hierdoor snel weg komen. Aan de vechtpartij houdt hij een aantal losse kiezen en enkele verwondingen aan zijn lip over.
De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en verzoekt hen zich in verbinding te stellen met het telefoonnummer 0900 8844.