Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 12.20 uur
Verdachte vernieling aangehouden

SOEST In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Koninginnelaan een 18-jarige man uit Soest aangehouden.Een getuige had gezien dat enkele jongens zich ophielden bij een auto en een van hen een deuk in de auto had getrapt.
De 18-jarige Soester werd meegenomen naar het politiebureau. Hij ontkent enige betrokkenheid te hebben met de vernieling. De politie heeft de zaak in onderzoek. Verwacht wordt dat in de loop van de dag getuigen van deze vernieling kunnen worden gehoord.

Verdachte van vechtpartij aangehouden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Zaterdagnacht rond twaalf uur vond in een horecagelegenheid aan de Hoekstraat een vechtpartij plaats. Bij aankomst van de politie bleek dat het slachtoffer van de vechtpartij, een 16-jarige Amersfoorter, al naar het ziekenhuis Molendeal in Baarn was overgebracht. Ter plaatse bleek dat de dader nog in het pand was en werd vastgehouden door het personeel. De verdachte, een 18-jarige Bunschoter, kon worden aangehouden. Hij bleek tijdens de vechtpartij ook enkele verwondingen aan zijn hand te hebben opgelopen. Voordat hij werd voorgeleid op het bureau werd hij in het ziekenhuis Molendael aan zijn verwondingen geholpen.
In de loop van de nacht kwam het slachtoffer op het politiebureau aangifte doen. Als gevolg van de vechtpartij had hij forse verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Om tot de juiste toedracht van de vechtpartij te komen zullen door de politie getuigen in deze zaak nader worden gehoord.

Bunschoter onder invloed aangehouden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Zaterdagnacht rond half twee werd een 28-jarige Bunschoter op de Scholekster staande gehouden. Het rijgedrag van de man viel op waardoor een blaastest werd afgenomen. Doordat hij een A blies werd op het politiebureau een ademanalysetest afgenomen. Daaruit bleek dat hij 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van vier uur en een proces verbaal van 900 gulden werd hij heengezonden.