Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 12.05 uur
Snelheidscontrole op de Utrechtseweg

DE BILT Zaterdagmiddag werd op de Utrechtseweg tussen half elf en half één een snelheidscontrole gehouden. Van de 723 passerende voertuigen reden er 70 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 101 km.h op een weg waar 80 km/h mag worden gereden. Alle hardrijders kregen een proces verbaal.

Rijden onder invloed

ZEIST Zaterdagavond rond half tien werd een 44-jarige inwoner uit Bosch en Duin staande gehouden. Na een blaastest op straat bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Uit de ademanalysetest op het bureau bleek dat hij 0.8 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van twee uur en een proces verbaal van 410 gulden werd hij heengezonden.

ODIJK Zondagochtend om half zes werd op de Singel een 21-jarige man uit Soest aangehouden. De man was al eerder op de avond aangesproken. Het vermoeden bestond dat hij teveel had gedronken juist toen hij aanstalten maakte om in zijn auto weg te rijden. Enige uren later werd de man rijdend op de Singel aangetroffen. Na de blaastest op straat werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalysetest bleek dat hij 0.95 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van drie uur en een proces verbaal werd hij heengezonden.