Politiebericht Flevoland: gehele regio 11-02-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-5140 1953

Keukenbrandje
LELYSTAD In een woning aan het Golfpark ontstond zaterdagavond een brandje. De bewoonster had een pannetje met boter op het vuur gezet en was daarna even weggeroepen. Kort daarna sloeg de vlam in de pan. De buurman heeft met doeken het vuur gedoofd. In de woning ontstond brand- en rookschade. De omvang van de schade is niet bekend.

Vernielingen in de bouw
DRONTEN Na een tip dat er jongens op het bouwterrein liepen, hield de politie zaterdagavond op het nieuwbouwterrein Dronten-West in een in aanbouwzijnde woning drie 18-jarige Drontense jongens aan. In de woning waren vernielingen aangericht aan de muren (grote gaten) en de badkamer. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. Vorig weekeinde is er in dezelfde woningen voor ruim 10.000 gulden schade aangericht.

Aanrijding onder invloed
URK Op de kruising van De Reede met de Rotholm verleende zaterdagavond een 15-jarige bromfietser uit Urk geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Urk. De bromfietser en zijn 16-jarige passagier kwamen ten val en zijn beiden met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord. De bromfietser rook naar alcohol. In verband met het letsel was een ademtest niet mogelijk en vond de dienstdoende arts afname van bloedmonsters onverantwoord.

Weigering ademtest
LELYSTAD Een 55-jarige automobiliste uit Lelystad werd zaterdagnacht op de Veluwemeerstraat betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij weigerde echter de ademtest door telkens verkeerd te blazen. Van de acht pogingen was er maar één goed (twee is noodzakelijk voor een rechtsgeldige test). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbrekers aangehouden
LEYSTAD De bewakers van het Smedinghuis zagen zaterdagnacht twee mannen lopen in het afgesloten gedeelte van winkelcentrum Het Lelycenter aan de Snijdersstraat. Dit bleken een 27-jarige Amsterdammer en een 26-jarige man zonder vaste woonplaats te zijn. Zij hadden zich vanaf de galerij (1 hoog) laten zakken. Zij hadden al in een koffiebar ingebroken en werden betrapt toen zij bezig waren de deur van een bloemenzaak open te breken. Nadat de politieambtenaren zich bekendgemaakt hadden staakten zij hun pogingen. Probleem was echter: de verdachten zaten binnen en de politie stond buiten. Na ongeveer een uur, waarbij de politie de verdachten niet uit het oog verloor, kwam een sleutelhouder ter plaatse die de deuren kon openen. De verdachten zijn daarna aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
TOLLEBEEK Hoge snelheid was de reden dat een 19-jarige automobilist uit Urk zaterdagnacht op de Urkerweg werd gecontroleerd. Hij had alcohol gedronken en blies 330 ug/l (0,75 promille). Een proces-verbaal met een rijverbod voor twee uur was het gevolg.

ALMERE Op de Randstaddreef werd zaterdagnacht een 25-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij had alcohol gedronken en blies 840 ug/l (1,90 promille). De verdachte is huiswaarts gezonden met een proces-verbaal en een rijverbod voor tien uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding na telefoondiefstal
ALMERE Aan de hand van een opgegeven signalement is zaterdagnacht op het Noordeinde een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht in een discotheek in Almere Buiten een mobiele telefoon te hebben gestolen. De verdachte werd tijdens het overbrengen naar het bureau agressief. Hij vernielde een deel van het interieur van de politieauto en beledigde en bedreigde de politiemensen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.