Politiebericht Flevoland: gehele regio 10-02-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Inbraak in haarstudio
LELYSTAD In een haarstudio aan de Plaats is donderdagnacht ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door het forceren van een ruit in de achtergevel. In het gebouw werd een kluisje losgebroken. De kluis, waarvan de inhoud niet bekend is, is daarna compleet meegenomen.

Easy Rider
DRONTEN In het centrum van Dronten heeft de politie vrijdagmiddag een kleine controle gehouden in het kader van het bromfietsproject. Er werden tien voertuigen gecontroleerd, waarbij negen processen-verbaal vielen. Leerlingen van het Igtnus College hebben van de controle video-opnamen gemaakt voor het VEVO (Verkeers Educatie Voortgezet Onderwijs).

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Wegens een gevaarlijke inhaalmanoeuvre werd vrijdagmiddag op de Horsterweg een 26-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben, blies 375 ug/l (0,85 promille). Dit kostte hem een proces-verbaal en een rijverbod voor drie uren.

ALMERE Na een tip werd vrijdagavond in de Gleditsiastraat een 42-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man wankelde zijn auto uit. Hij had alcohol gedronken (525 ug/l 1,19 promille) en voor een ontstoken kaak paracetamol met codeïne geslikt. Verder bleek de verdachte nog twee boetes open te hebben staan en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor vijf uren. De boetes werden direct voldaan.

LELYSTAD Een 26-jarige automobilist uit Lelystad werd vrijdagnacht op de Steile Bank aangehouden. Hij blies 360 ug/l (0,81 promille). De verdachte is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod voor drie uren.

ALMERE Vrijdagnacht reed een 21-jarige automobilist uit Almere op het Binnenhof met zijn auto tegen een muurtje. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 470 ug/l (1,06 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winkeldiefstal met geweld
ALMERE Een 75-jarige inwoner van Almere werd vrijdagavond in een supermarkt aan de Korte Promenade betrapt op winkeldiefstal. De man was in de stellige overtuiging dat hij in de winkel bij de bakker al had betaald en liep de kassa voorbij. Hij werd aangesproken door een beveiligingsbeambte. Hij wilde zijn inkopen niet alsnog afrekenen, werd agressief en gaf de beveiligingsman een kopstoot, een schop en een vuistslag. Vervolgens begon hij te schoppen en te slaan naar iedereen die in zijn buurt kwam. De man kon met veel moeite onder controle gebracht worden. Ook in het kantoor van de supermarkt sloeg de man wild om zich heen. De politie heeft de man met enig geweld onder controle kunnen krijgen en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De verdachte verklaarde zich van het voorval weinig te herinneren. De verdachte is later op de avond in vrijheid gesteld.

Aanhouding wegens belediging politie
ALMERE In een portiek in de A. Vondelingstraat stond vrijdagavond een achttal jongeren bier te drinken. Hen werd verteld dat bierdrinken in het openbaar verboden is. Een van hen ging in bijzijn van de politie gewoon door met zijn pilsje. Toen de jongeren zich op bevel van de politie verwijderden riep een van hen, een 18-jarige Almeerder, beledigingen naar de politie. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Vernieling, mishandeling en verzet
DRONTEN Een 17-jarige inwoner van Dronten sloeg vrijdagnacht bij een horecabedrijf aan de Schouwstraat een ruit in omdat hij uit de zaak gezet was. De verdachte werd daarna door de politie in de Schouwstraat aangehouden. Hierbij verzette hij zich, waarbij hij een politieambtenaar behoorlijk raakte. Nadat hij enigszins gekalmeerd was, werd hij overgebracht naar het bureau in Dronten. Daar deed hij pogingen de deur van het ophoudlokaal eruit te rammen en besmeurde de kamer met bloed en uitwerpselen. Hierbij liep hij een ernstig gekneusde hand op. Na onderzoek en behandeling van de hand in het Zuiderzeeziekenhuis is de verdachte voor nader onderzoek ingesloten in het bureau in Lelystad.