Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-02-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.18 uur) Zaterdag, 10 februari 2001

Schinnen/Urmond, snelheidscontroles:
Op vrijdag 9 februari 2001 werden in Schinnen en Urmond op drie verschillende plaatsen snelheidcontroles gehouden. Tussen 10.45 en 11.15 uur werd gecontroleerd op de Altaarstraat in Schinnen waar van de 175 gecontroleerd motorvoertuigen 29 bestuurders harder reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 69 km per uur.
Tussen 11.25 en 11.55 uur werd de radarauto opgesteld op de Geleenstraat in Puth/Schinnen. Hier reden van de 157 gecontroleerde motorvoertuigen 33 bestuurders harder dan de geldende snelheid van 50 km per uur. Hier was de hoogst gemeten snelheid 92 km per uur. Op de Raadhuisstraat in Urmond werd tussen 13.45 en 14.35 uur gecontroleerd. Van de 323 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 27 bestuurders harder te rijden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg hier 68 km per uur.

Sittard, woninginbraak:
Op vrijdag 9 februari 2001 heeft tussen 16.00 en 23.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Alardstraat in Sittard. Na het wegbreken van een rooster kon een raam geopend worden waardoor de toegang tot de woning werd verkregen. De gehele benedenverdieping werd doorzocht. Ontvreemd werden ongeveer 100 cds en een tiental videobanden. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 54 jarige inwoner van Sittard is zaterdagmorgen 10 februari 2001 door de politie in Sittard aangehouden nadat deze onder invloed in zijn auto gereden had.
Een politiepatrouille zag kort voor 02.00 uur de auto stapvoets rijden over de Veluwestraat in Sittard. De auto werd een stopteken gegeven waarna de bestuurder werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau alwaar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan van 2.5 promille. Een bijna vijfvoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Het rijbewijs van de inwoner van Sittard is ingevorderd. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Sittard, woninginbraak:
Op vrijdag 9 februari 2001 werd ingebroken in een woning aan de Hoeferlaan in Sittard. De inbraak vond tussen 12.00 en 20.00 uur plaats tijdens de afwezigheid van de bewoners. De toegang tot de woning werd verschaft door de voordeur open te breken. De woning werd doorzocht waarbij in alle kasten en laden werd gekeken. Ontvreemd werden een videocamera, diverse bankpasjes en meerdere juwelen.

Geleen, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed: Een 37 jarige inwoner van Geleen is zaterdagmorgen 10 februari 2001 door de politie aangehouden na het veroorzaken van twee aanrijdingen met straatmeubilair waarna de veroorzaker wegreed van de ongevalsplek. Een oliespoor leidde de politie naar de auto van de verdachte. Een politiepatrouille ontdekte zaterdagmorgen omstreeks 00.30 uur op het Mauritspark in Geleen een omvergereden reflecterende buis van een verkeerszuil op de rijbaan. Van de verkeerszuil af was een oliespoor te zien dat daarop door de politiepatrouille werd gevolgd. Op de kruising met de Annastraat werd een andere verkeerszuil platgereden aangetroffen. Op de plaats van de aanrijding lag een stuk glas op het wegdek mogelijk afkomstig van een kapotte koplamp van een auto. Het oliespoor leidde vervolgens naar de Kastanjelaan waar een personenauto werd aangetroffen die verse aanrijdingschade vertoonde en olie lekte. Het stukje aangetroffen glas paste precies in een kapotte koplamp. De eigenaar van de auto was na het opvragen van het kenteken vlug opgespoord. Hij werd in zijn woning aangehouden. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het politiebureau was hij niet instaat een ademanalyse te ondergaan. Het blazen mislukte tot driemaal toe. Een politiearts heeft daarop van hem een bloedproef genomen. Het rijbewijs van de inwoner van Geleen is ingevorderd. Tegen de inwoner van Geleen is proces-verbaal opgemaakt.