Persbericht 9 februari 2001

IXEUROPE sluit overeenkomst met internet switching provider Extreme Networks

De toonaangevende pan-Europese co-location provider, IXEurope, is een partnerovereenkomst met Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) aangegaan om switched LAN toegang naar alle IXDataCentres van IXEurope uit te rollen. De overeenkomst met de leidende provider van high-performance, switching en breedband networking technologieën, betekent dat IXEurope haar klanten nu een platform kan aanbieden dat een onverwoestbaar, high-speed switch infrastructuur biedt en tevens een link naar Hewlett Packard's marktleidende Openview network monitoring system, ook toegankelijk vanuit IXEurope.

IXEurope's netwerk zal worden aangedreven door Extreme Networks' Black Diamond® en Summit® switching oplossingen, waarmee wire-speed Layer 3 functionaliteit wordt geboden om 10Mbps naar10Gbps interfaces te ondersteunen. De infrastructuur van het netwerk, ontworpen in overleg met specialisten van European Sytems Integration, Telindus K-NET, zal eerst live gaan op de London Heathrow.SuperHub en Paris IXDatacentres in januari 2001, met uitrol naar andere IXEurope IXDatacentres in de loop van het jaar. De overeenkomst zal de basis zijn van IXEurope's IXManaged LAN product en benadrukt IXEurope's aandacht voor managed services. Alle klanten van IXEurope zullen profiteren van de indrukwekkende keur aan services, inclusief monitoring via HP Openview, rapportage van performance en capaciteit en een backUP LAN. Klanten zullen ook profiteren van een intelligent NOC (Network Operations Centre) en snelle on-site support. De combinatie van al deze services zorgt ervoor dat de klanten van IXEurope zullen profiteren van 24/7 monitoring van hun managed services.

Guy Willner, IXEurope CEO: "Deze nieuwste overeenkomst is weer een voorbeeld van onze betrokkenheid naar klanten toe en haakt in op ons doel om een kwalitatief hoogwaardige neutrale co-location ter beschikking te stellen gecombineerd met een breed geörienteerde service portfolio. Door de beste oplossingen te kiezen - zoals die van Extreme Networks en Hewlett Packard - kunnen we onze klanten marktleidende services bieden die een hoge toegevoegde waarde hebben, waardoor zij zich op hun eigen kernactiviteiten kunnen richten.

Bart Tillmans, marketing directeur voor EMEA voor Extreme Networks: "Extreme Networks was de enige vendor die de volledige wire-speed Layer 3 functionaliteit over het hele productassortiment kon bieden, zonder compromissen te hoeven doen. Dit geeft IXEurope grote flexibiliteit en een zeer goede concurrentiepositie in de uitrol van hun services over het Europese continent."