Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.30 uur
Zes jongens aangehouden

MONTFOORT Zes jongens uit Montfoort van 13 tot 16 jaar zijn zondagmiddag aangehouden. Zij hadden vernielingen gepleegd in het voormalige politiebureau aan de Boslaan en hadden geprobeerd het gebouw in brand te steken.
Een getuige meldde dat een aantal jongens vernielingen pleegde in het voormalige politiebureau. De politie kon zes jongens aanhouden. Zij waren binnengekomen door een ingeslagen raampje. Niet alleen hadden de jongens een hoop vernield, zij hadden ook papier en gordijnen in brand gestoken. Die vatten gelukkig niet goed vlam. De jongens zijn door hun ouders van het bureau gehaald en krijgen een alternatieve straf.

Autokraker aangehouden

MAARSSEN Op de Bisonspoor in Maarssen hield de politie maandagmorgen rond kwart voor zes een autokraker aan. De jongen, een 16-jarige inwoner van Maarssen, bekende kort daarvoor in drie autos te hebben ingebroken. De jongen is ingesloten.

Te veel op

MAARSSEN De politie hield zondagmorgen een alcoholcontrole op de Zuilense Ring. Van de 93 gecontroleerde bestuurders had één te veel op. Deze automobilist, een 37-jarige inwoner van Amsterdam, bleek met
1,4 promille op achter het stuur te zitten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.