PERSBERICHT: Maandag 5 februari 2001

Een eigen webwerving- en matchingsysteem voor het vinden van personeel?

Het carrièreplatform www.jobbingmall.nl staat aan de basis van snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van e-recruitment. Voortaan kunnen organisaties vanaf de eigen website gebruikmaken van de complete JobbingMall-engine.

Niet alleen het Internetgebruik neemt nog steeds toe, maar ook het aantal vacaturesites. Het wordt voor bedrijven steeds lastiger om te bepalen waar ze het meest zichtbaar zijn voor bezoek. Vaak moet ook nog apart betaald worden voor het plaatsen van een enkele vacature of voor toegang tot de cv-database. Naast het gebruik van vacaturesites plaatsen bedrijven steeds vaker vacatures op de eigen site. Wat zijn nu de alternatieven?

Jobbingmall maakt het sinds kort mogelijk om vanaf de eigen website, in eigen look and feel, aan de slag te gaan. Organisaties kunnen met de JobbingMall-engine zelf een interactieve database aanleggen en kandidaten automatisch bereiken met een uitgebreide e-mailservice.

Met het beschikbaar stellen van de applicatie wordt een all-in-one-solution aangeboden. Dit betekent dat funct betekent dat functieprofielen of vacatureteksten op elk gewenst moment op de eigen website geplaatst en gematcht worden met cv s. Kandidaten onderhouden hun cv op de website van het bedrijf en worden automatisch op de hoogte gebracht van nieuwe vacatures en overige diensten. Tegelijkertijd worden de vacatures gepubliceerd op de JobbingMall en de vacaturebanken van haar partners, onder wie HetNet van KPN. Dit levert eveneens een continue stroom van gematchte cv s op. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Dat de engine van JobbingMall een open architectuur heeft voor toekomstige ontwikkelingen, blijkt uit de functionele uitbreidingen van de laatste tijd. Sinds twee maanden kan een werkgever bij zijn vacatures ook een videopresentatie laten meedraaien . JobbingMall streeft er naar de eigen herkenbaarheid van organisaties te vergroten en de service in e-recruitement te optimaliseren.

JobbingMall is sinds 1997 actief op het Internet. Voortgekomen uit een samenwerkings-verband van KPN Multimedia en Start en sinds 1998 zelfstandig. Inmiddels mag zij rekenen op 170.000 vacaturebezoekers en beschikt zij over 38.000 cv s. JobbingMall ziet haar taken weggelegd in een faciliterende rol, namelijk het mogelijk maken van een beheersomgeving voor e-recruitment tegen lage kosten. Als platform draagt zij zorg voor een sterkere positie van de bedrijven, waardoor zij minder afhankelijk zijn van Internet-sites die het uitgevers-model hanteren (http://www.jobbingmalgmall.nl).