Senter

05 Feb 2001.

NLG 60 miljoen subsidie voor ontwikkeling en herstructurering bedrijventerreinen

Het Ministerie van Economische Zaken stelt aan de Nederlandse provincies NLG 60 miljoen (EUR 27,23 miljoen) aan subsidiegelden beschikbaar voor het ontwikkelen en herstructureren van bedrijventerreinen. Het opnieuw inrichten van bestaand terrein, het vernieuwen van wegen, de sloop en bouw van bedrijfspanden, het benutten van braakliggend terrein en het verbeteren van voorzieningen: dergelijke projecten komen in aanmerking voor subsidie. De eerste indieningsperiode opent op 5 februari a.s. en loopt tot 4 mei, 12.00 uur.

De Tender Investerings Programma´s Provincie (TIPP) is in het leven geroepen om ruimte te creëren voor bedrijventerreinen, waaraan nog altijd een tekort is in Nederland. Staatssecretaris Ybema stelt hiervoor tot 2003 in totaal NLG 300 miljoen (EUR 136,13 miljoen) beschikbaar. Dit najaar volgt een tweede indieningsperiode met een budget van NLG 90 miljoen (EUR 40,84 miljoen).

Gemeenten kunnen hun voorstellen voor investeringen in bedrijventerreinen inleveren bij de provincie, die een coördinerende rol vervult. De provincies zijn inmiddels in het bezit van de officiële aanvraagformulieren, die zij van 5 februari tot 4 mei 12.00 uur a.s. in kunnen leveren bij Senter, het agentschap dat de TIPP uitvoert.

Senter kent vervolgens subsidie toe aan vier à vijf provincies, die zelf bepalen in welke volgorde ze de subsidie aanwenden voor de projecten in hun provincie.

Meer informatie

Geïnteresseerden, naast provinciale en gemeentelijke bestuurders, kunnen voor meer informatie terecht bij de projectadviseurs TIPP van Senter, telefoon (070) 361 04 34.