Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 5-02-2001 2e persbericht 5 februari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
Op de Geertruidenbergstraat is maandag om 11.50 uur een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort ervoor zijn 32-jarige ex-vriendin met een fietspomp bedreigd. Tevens dreigde hij haar woning in brand te steken. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Vrouw onder invloed
Op de Huizingalaan is maandag om 15.35 uur een 47-jarige Eindhovense automobiliste aangehouden. Zij reed met haar auto over de linkerrijbaan. Zij had gedronken en blies 1,35 promille. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

Helmond: Mishandeling
Maandagmorgen omstreeks 10.00 uur is op de Engelseweg een 70-jarige man zonder enige reden, door een hem bekende man, met gebalde vuist in zijn gezicht geslagen en tegen zijn lichaam geschopt. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht.

Helmond: Gsm gestolen tijdens bellen
Van een 23-jarige Helmonder zijn maandag rond 13.45 uur zijn gsm en zijn identiteitskaart gestolen. De man stond in een telefooncel op de Markt te bellen, hij deed dat met de telefoon die in de cel hing. Zijn mobieltje en zijn identiteitskaart had hij op het telefoontoestel gelegd. Na het bellen bleken deze twee dingen gestolen te zijn. Een voorbijganger heeft waarschijnlijk via een kapotte ruit zijn bezittingen gepakt.

Helmond: Zakkenroller
Maandag rond 17.30 uur is van een 24-jarige Bladelnaar de portemonnee gerold. Hij stond samen met zijn vrouw op perron 1 van het station aan het Stationsplein. Plotseling liep een man tegen hem aan. Meteen voelde de Bladelnaar ook iets aan de achterzak van zijn broek. Tijdens de botsing was zijn portemonnee gerold. Een achtervolging had geen resultaat. In de portemonnee zaten zijn rijbewijs en fl. 75,=.

Helmond: Snelheidscontrole
Op maandag is tussen 14.30 en 19.00 uur op de Lage Dijk op snelheid gecontroleerd. Van de 2331 bestuurders reden er 170 te snel. De snelste reed 80 km/u. terwijl 50 toegestaan is.

Best: Diefstal dieselolie
Uit een geparkeerde vrachtauto op de Zandweg is tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 5.00 uur 300 liter dieselolie weggenomen.

Eersel: Autogordelcontrole
De politie heeft maandag op twee plaatsen in Eersel een gordelcontrole gehouden. Tussen 9.45 en 11.00 uur zijn op de Schadewijkstraat zes bestuurders bekeurd om dat zij de gordel niet drogen. Er zijn 45 bestuurders gecontroleerd. Op de Willibrorduslaan zijn tussen 11.00 en 11.45 uur ook zes bestuurders bekeurd. Hier passeerden 35 voertuigen.

Valkenswaard: Woningbrand
Maandag even na 13.00 uur is brand uitgebroken in een woning aan de Bartholomeus Diazstraat. De brand is vermoedelijk ontstaan door een kaars die in de woonkamer stond. De 31-jarige vriend van de 37-jarige bewoonster, die in de woning was, ontdekte de brand en hij probeerde deze te doven met een dekbed. Dat lukte niet meer. Hij en een kind hebben de woning verlaten. Zijn vriendin was niet thuis. De brandweer bluste de brand. De benedenverdieping brandde uit en de rest van de woning had rook- en roetschade.

Veldhoven: Snelheid
Op de Europalaan is maandag tussen 16.30 en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 619 passanten reden er 92 te hard. De topper was 83 km/u. 50 is toegestaan.