KPN NV

KPN koopt Duitse vrijetijdsportal Vivity

KPN Telecommerce koopt de bezittingen van de failliet verklaarde Duitse bedrijven Vivity Multimedia Services AG en Vivity Publishing & Partnership GmbH. Vivity beheert de grootste database van Duitsland met gegevens over alle mogelijke vrijetijdsbestedingen in Duitsland. Zo kunnen bijvoorbeeld via internet of de mobiele telefoon uitgaanstips, restaurants en sportgelegenheden opgevraagd worden. KPN betaalt voor de overname een bedrag van DM 3,5 miljoen. De schuldenlast van Vivity neemt KPN niet over. KPN verwacht dat de activiteiten van Vivity in 2002 een positieve bijdrage aan de winst zullen leveren.
Met Vivity versterkt KPN haar positie op de Duitse markt in het aanbieden van waardevolle content. Deze content zal crossmediaal worden geëxploiteerd. Het is een aanvulling voor de internet service provider Planet Internet en de mobiele operator E-Plus.

Vivity Multimedia Services AG en Vivity Publishing & Partnership GmbH zijn gevestigd in Düsseldorf. De bedrijven werden in 1999 opgericht. Het beschikt over een landelijk dekkend netwerk van content leveranciers. Voor Vivity Multimedia Services en Vivity Publishing & Partnership werd op 9 oktober 2000 uitstel van betaling aangevraagd.
Op 1 december 2000 werd het faillissement uitgesproken en een curator aangesteld.
KPN brengt de bezittingen en activiteiten onder in een nieuwe onderneming met de naam KPN Freizeit Medien GmbH en neemt 32 Vivity medewerkers over.

KPN Telecommerce is het door KPN verzelfstandigde bedrijfsonderdeel dat zich richt op zakelijke e-commerce toepassingen, directory services en consumenten internet- en mediadiensten. Het omvat onder meer de internet service providers Planet Internet, Het Net en XS4ALL de thema portals Travel Planet, Money Planet en VI Planet, de call center activiteiten van KPN Call Centers en SNT (51% aandeel) en de telefoongidsenexploitant Telemedia. KPN Telecommerce heeft ruim 1,4 miljoen actieve internetklanten in Nederland, België en Duitsland.


Noot voor de redactie (