Nationaal Dubo Centrum

Initiatief voor betere informatievoorziening over bouwregelgeving en dubo-instrumenten

Stichting Bouwresearch, NEN-Bouw, het ministerie van VROM en het Nationaal Dubo Centrum hebben de handen ineen geslagen om een dubo-instrumentenpaviljoen te realiseren op de Bouwbeurs 2001 van 5 t/m 10 februari in de Jaarbeurs te Utrecht.
De collectieve presentatie vormt een eerste antwoord op de vele vragen die er in de branche leven over de in voorbereiding zijnde nieuwe duboprestatie-eisen in de bouwregelgeving. Vooruitlopend daarop presenteren tal van organisaties het reeds beschikbare dubo-instrumentarium waarmee nu al duurzame keuzen kunnen worden onderbouwd.

Onder het thema 'Bouwen voor de toekomst' wordt een overzicht geboden van de ontwikkelingen rond actuele bepalingsmethoden (normen) in het kader van nieuwe dubo-prestatie-eisen, waaronder het materiaalgebonden milieuprofiel van gebouwen (mmg). Dergelijke eisen worden naar verwachting de komende jaren (2002/2003) van kracht in het Bouwbesluit. Daarnaast wordt een overzicht geboden van reeds beschikbare instrumenten waarmee nu al meer dubokwaliteit kan worden gerealiseerd, zoals de Nationale Pakketten, Eco-Quantum, GreenCalc, het Kostenreferentiemodel, het Dubo Register Utiliteitsbouw en MRPI.

De nieuwe brochure 'Bouwen voor de toekomst: dubo-instrumenten en regelgeving, wat kan, wat moet, wanneer?' geeft een overzicht van de actuele ontwikkelingen.
Deze brochure kan vanaf 5 februari aanstaande worden opgevraagd bij Nationaal Dubo Centrum: via e-mail of via faxnummer (010) 214 29 25 onder vermelding van naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres.

Het dubo-instrumentenpaviljoen is gesitueerd in hal 5 (eerste etage, standnummer 5A080).

30 januari 2001