Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 4 februari 2001
16:00 zondag 4 februari 2001

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

DRENTHE
Veel ongevallen door de gladheid
In de loop van de zaterdag heeft de politie in Drenthe ruim tachtig verkeersongevallen behandeld, allen ontstaan door de gladheid. In een enkel geval betrof het een ongeval met letsel. Bij de overige bleef het bij, soms forse, materiele schade. Veruit de meeste ongevallen vonden plaats zaterdag overdag. In de loop van de zondag is er tot op dit moment (16.00 uur) sprake van zeven aanrijdingen, allen met blikschade, beduidend minder dan de zaterdag.
RUINERWOLD
Auto met vijf inzittenden te water
Zaterdagochtend tegen 11.45 uur reed een 42-jarige man uit Ruinerwold met zijn auto over de Wolddijk. Hij raakte daar in een slip, en de auto kwam daarna op de kop in de sloot terecht, half onder water. Alle vijf inzittenden konden, met behulp van omwonenden, ongedeerd uit de auto komen.
KOEKANGE
Met drank op in de slip
Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur reed een 60-jarige man uit De Wijk met zijn auto over de Schoonveldweg. Daar slipte hij en kwam links in de berm tot stilstand. De man bleek gedronken te hebben. Bij de ademtest blies hij 450, ruim 1 promille. De man kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.
ZEIJERVELD
Ongeval met letsel
Zaterdagavond rond 18.15 uur reed een 23-jarige vrouw uit Beilen met haar auto tegen een boom op de Vorenkampsweg, nadat ze was geslipt. Ze is met hoofdletsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

EEXTERVEEN
Alcomobilist
Zaterdagavond rond 21.00 uur reed een 40-jarige automobilist in zijn woonplaats over de Dorpsstraat, onder invloed van alcohol. Bij de ademtest blies hij 780, ongeveer 1,8 promille. Zijn rijbewijs is enkele maanden geleden voor een soortgelijk vergrijp al ingevorderd. Nu is tevens de auto van de man in beslag genomen.

EMMEN
Alcomobilist
Zondagmiddag tegen 13.15 uur reed een 28-jarige man uit Eexterveenschekanaal over de Ermerweg. Bij een ademtest blies hij 355, ongeveer 0,8 promille. De man kreeg een boete van 160 gulden opgelegd.

ZUIDLAREN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is ingebroken in een auto aan de Brink. De 32-jarige eigenaar uit Wagenborgen merkte na het stappen dat een ruit was vernield, en dat uit de auto een jas en een telefoon waren gestolen.

ASSEN
Auto-inbraken
Zaterdagnacht is ingebroken in een auto aan de Ruiterakker. De 25-jarige eigenaar uit Assen zag zondagochtend dat een raam was vernield. De radio-cdspeler bleek te zijn gestolen. Aan de Stroom overkwam een 28-jarige plaatsgenoot hetzelfde. Uit zijn auto zijn vijf cds gestolen.

EMMEN
Woninginbraken
Zaterdagavond is tussen 19.00 en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Valtherlaan. Om binnen te komen is de voordeur opengebroken. De 45-jarige bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Er is onder meer een videocamera gestolen.
Eveneens is ingebroken in een woning aan de Valtherzandweg. De voordeur, die niet op het nachtslot zat, is waarschijnlijk opengehengeld. De 23-jarige bewoner mist een telefoon en enkele paspoorten.

COEVORDEN
Inbraak na afplakken alarmsensoren
Zaterdagnacht is ingebroken in een bedrijf aan de Data. Daders kwamen binnen door een raam open te breken, maar ze zijn vermoedelijk bij hun werkzaamheden gestoord na het in werking treden van het alarm. Uit het bedrijf werd niets van enige waarde weggenomen. Enkele dagen geleden hadden medewerkers van het bedrijf een afgeplakte alarmsensor aangetroffen in de kantoorruimte waar nu is ingebroken. Het vermoeden bestaat dan ook dat er weer lieden bezig zijn in Drenthe die op deze manier een slag willen slaan. De politie raadt bedrijven daarom aan om regelmatig de alarmsensoren te controleren.

EMMEN
Inbreker opgepakt
Zaterdagnacht na 3.00 uur ging het alarm af van een winkel aan de Nijkampenweg. De politie die vlot ter plekke was, trof in het pand een 23-jarige man aan, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden.

EMMEN
Vernielers opgepakt
Zaterdag aan het eind van de middag zijn drie jongens opgepakt wegens het plegen van vernielingen aan een school aan de Mantingerbrink. Getuigen hadden ze bezig gezien bij de school en belden de politie. De drie, twee 13-jarige en een 14-jarige jongen, alle uit Emmen, zijn verhoord, en daarna aan hun ouders overgedragen. De schade, enkele vernielde deuren, zal moeten worden vergoed.
Zaterdagnacht tegen 5.00 uur zijn twee 19-jarige jongemannen, uit Emmen en Groningen, aangehouden wegens het vernielen van fietsen bij het NS-station aan de Spoorstraat. Om proces-verbaal op te kunnen maken heeft de politie aangiften nodig van de benadeelden. Zij worden daarom uitgenodigd om contact te zoeken met de politie in Emmen.

HOOGEVEEN
Brand fitnesscentrum
Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur is brand ontstaan in een fitnesscentrum aan de Kanaalweg. De brandweer bluste de brand. De omvang van de schade is nog niet bekend, evenals een oorzaak.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe