Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad
Dronken man rijdt tegen stoeprand

UTRECHT - Een 67-jarige Utrechter werd zondagochtend aangehouden op de Vleutenseweg.
De man was met zijn auto tegen de stoeprand opgereden en kon niet meer verder rijden. Ter plaatse gekomen agenten roken een alcohollucht en onderwierpen de man aan een blaastest. Hij bleek een alcoholpromillage van 2,00 in zijn bloed te hebben.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van tien uur. Ook zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.
De auto van de man moest worden weggetakeld.

Man verliest macht over het stuur

UTRECHT - Een 18-jarige man uit Kockengen raakte zondagochtend omstreeks half vier gewond toen hij met zijn auto vanuit Vleuten op de haarspeldbocht aan de Parkweg reed. In de bocht raakte hij om onduidelijke reden de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij tegen een boom aan. Met letsel aan zijn hoofd en snijwonden werd de man overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Jongens bedreigen portiers

UTRECHT - Bij een horecagelegenheid in de binnenstad ontstond in de nacht van zaterdag op zondag om één uur onenigheid tussen drie bezoekers en portiers. De bezoekers werden door de portiers verzocht te vertrekken, maar weigerden dit, ook na vordering van de politie. Hierop uitten de jongeren bedreigingen in de richting van de portiers en zij werden vervolgens aangehouden. Het betrof een 18-jarige jongen uit Den Haag, een 19-jarige jongen uit Vlaardingen en een 20-jarige jongen uit Rijswijk. Later in de nacht werden zij weer vrijgelaten.

Vrouw gewond na beroving

UTRECHT - Een 44-jarige vrouw uit Utrecht werd zaterdagavond om kwart voor twaalf op de Lijnmarkt beroofd door een zes jongens. Volgens een getuige werd de vrouw opeens aangevallen door het zestal. De verdachten namen de benen toen vier getuigen de beroving zagen en hard op de vrouw kwamen afrennen om haar te hulp te schieten. Toen de politie ter plaatse kwam, zat de vrouw op de grond en kon haar been niet meer bewegen. Een ambulance heeft de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd.
De toedracht van de beroving, evenals de buit is nog onbekend.

Overlast jeugd
UTRECHT - Vier jongens werden zaterdagavond om kwart over tien in Lunetten aangehouden nadat zij in de omgeving van de Normandië en Betuwe overlast hadden veroorzaakt.
De jongens waren de hele avond ijsballen aan het gooien tegen ramen van woningen.
De ter plaatse gekomen agenten zetten lopend de achtervolging in en konden van de groep overlast veroorzakende jeugd er vier aanhouden: drie jongens van zestien en een van vijftien jaar, allen afkomstig uit Utrecht.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden
UTRECHT - Een 19-jarige jongen uit Utrecht werd zaterdagavond om kwart voor tien betrapt toen hij bij een woning aan de Bilderdijkstraat aan het inbreken was.
Na een melding van een buurtbewoner ging de politie ter plaatse en zag twee jongens vanaf de woning wegrennen. Een van hen kon worden aangehouden. Hij werd ingesloten.