Afzender: lie@e-office.com

Contactpersoon: Liesbeth Boschloo

www.workingwheels.com: wheels that make you move!

Datum: 1 februari 2001

's werelds grootste portal gebruikte bedrijfswagens nu on line: www.workingwheels.com

De marktplaats www.workingwheels.com is opgezet door Working Wheels b.v., een e-venture van e-office en Kleyn Trucks. Workingwheels.com is een unieke combinatie van de specialisaties van deze twee bedrijven: de ervaring van Kleyn Trucks met het wereldwijd verkopen van gebruikte bedrijfswagens, gecombineerd met de ervaring die e-office heeft met het ontwikkelen en in de markt zetten van succesvolle e-commerce-concepten.

gebruikte bedrijfswagens
Wereldwijd worden er jaarlijks heel wat gebruikte bedrijfswagens aangeboden. Neem bijvoorbeeld trucks; per jaar worden er zo'n 700.000 nieuwe trucks geproduceerd. Een truck heeft een gemiddelde technische levensduur van twintig jaar. Maar na circa vier tot zes jaar wordt een truck in Nederland 'economisch afgeschreven'. Op dat moment wordt de truck vervangen en komt deze terecht op de markt van gebruikte bedrijfswagens. Maar is het aanbod in deze markt inzichtelijk voor geïnteresseerde kopers?

het aanbod op www.workingwheels.com
Tot voor kort moesten geïnteresseerde klanten nog tijdschriften doorzoeken en/of dealers bezoeken om een geschikte gebruikte bedrijfswagen te vinden; dit is nu verleden tijd. Op de onafhankelijke portal workingwheels.com vinden bezoekers het complete, actuele aanbod van gebruikte trucks, bestelbussen, trailers, touringcars, heftrucks en grondverzetmachines van een groot aantal leveranciers van gebruikte bedrijfswagens.

zoeken
Geïnteresseerde klanten kunnen aangeven welk merk bedrijfswagen zij zoeken en welk type bedrijfswagen het moet zijn. Daarnaast kunnen zij nog een aantal relevante karakteristieken opgeven. Als resultaat van hun zoekactie krijgen bezoekers van www.workingwheels.com een overzicht te zien van beschikbare wagens die voldoen aan de door hen opgegeven criteria. Per bedrijfswagen staan, naast merk en type, gegevens vermeld als bouwjaar, kilometerstand en land waar de bedrijfwagen zich bevindt. Daarnaast is er van bijna elk bedrijfsmiddel een foto beschikbaar. Dit aanbodoverzicht wordt dagelijks bijgewerkt.

kopen
Als kopers serieus geïnteresseerd zijn in een bedrijfswagen die zij hebben gevonden op workingwheels.com, kunnen zij via de website aangeven dat zij meer informatie willen ontvangen en om welke informatie het gaat. Vervolgens krijgen klanten de gewenste informatie per e-mail toegestuurd en kan hij beslissen of hij tot aankoop van de betreffende wagen wil overgaan.

leveranciers
Op dit moment bieden ruim veertien gespecialiseerde leveranciers van bedrijfswagens, hun voorraad aan via workingwheels.com Dit maakt Working Wheels nu al de grootste aanbieder van gebruikte bedrijfswagens ter wereld.

ondersteunende diensten
Via workingwheels.com worden straks ook een drietal belangrijke ondersteunende diensten aangeboden: trading assistance, hulp bij het onderhandelen met (buitenlandse) leveranciers, hulp bij het regelen van het financiële gedeelte van de aankoop (financiering en verzekeringen) en hulp bij het transport van bedrijfswagens.


Voor meer informatie over Working Wheels kunt u contact opnemen met Wouter Matthijs van Working Wheels, e-mailwmatthijs@workingwheels.com, telefoonnummer: 0183 66 84 88 of met Rutger Stekelenburg van e-office, e-mailadres: rus@e-office.com, telefoonnummer 030 693 05 50

Working Wheels: een e-venture van Kleyn Trucks en e-office

De portal www.workingwheels.com is opgezet door Working Wheels, een e-venture van e-office en Kleyn Trucks.

Kleyn Trucks leverde Working Wheels kennis van de markt van gebruikte bedrijfswagens. e-office ontwikkelde het concept voor workingwheels.com en ontwikkelde de portalsite in Lotus Domino.

Kleyn Trucks
Kleyn Trucks is gespecialiseerd in het verkopen van gebruikte bedrijfswagens, zoals trucks, opleggers, touringcars, bestelbussen en grondverzetmachines. Per maand verkoopt Kleyn Trucks 400 gebruikte zware trucks aan 'tweede eigenaars', waarvan 85 procent naar het buitenland gaat. Kleyn Trucks is opgericht in 1916, heeft vestigingen in Duitsland, Hongarije, Bulgarije, Chili en Peru en beschikt over verkoopagenten in 25 verschillende landen. Voor meer informatie over Kleyn Trucks, zie www.kleyntrucks.com

e-office
e-office helpt organisaties e-organisations te worden; organisaties gekenmerkt door focus, transparantie en ultieme communicatie en samenwerking. e-office helpt haar klanten e-commerce- en kennismanagement-concepten uit te werken en in praktijk te brengen. Hierbij zorgt e-office voor een goede balans tussen mens, organisatie en technologie. e-office is opgericht in 1991 en heeft 110 medewerkers. Voor meer informatie over e-office, zie: www.e-office.com

e-office

adres: Dolderseweg 2

3707 HT

Huis ter Heide (Ut.)

Telefoon: 030 693 05 50