Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 25-01-2001 Persberichten district Sittard (12.15 uur) Donderdag, 25 januari 2001

District Sittard

Sittard; schennispleging
Bij de politie is aangifte gedaan van schennispleging. Een onbekende circa 25-jarige man (lang bruin haar in een paardenstaart en met bril) toonde afgelopen woensdagmiddag omstreeks 15.50 uur aan de Vijverweg in Sittard een drietal meisjes (12/13 jr) uit Munstergeleen zijn geslachtsdeel. De geschrokken meisjes fietsten daarop snel weg. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de schennispleger.

Sittard; er vandoor
Afgelopen woensdag kreeg de politie een melding van een diefstal bij een juwelier aan de Molenbeekstraat. Bleek dat woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur een man / klant een aantal gouden kettingen uit de handen van een verkoopster griste en met de buit de winkel uitrende. Winkelpersoneel rende de dief achterna en wist hem ter hoogte van het Tempelplein te achterhalen. Het lukte het winkelpersoneel hem de sieraden weer af te nemen echter de winkeldief wist te ontkomen en kon niet meer worden achterhaald. Bij de politie is aangifte gedaan.

Geleen; in berm beland
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat langs de Urmonderbaan in Geleen een bestuurder van een motor in de berm lag. De politie die terplaatse ging trof in de berm een 45-jarige motorbestuurder uit Geleen aan die door nog onbekende oorzaak met zijn motor van de weg was geraakt. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. De motor werd afgesleept. Niet uitgesloten is dat de Geleendenaar op zn motor onwel is geraakt en met zijn voertuig in de berm terechtkwam.

Geleen; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Landsteinerstraat in Geleen ontdekten bij thuiskomst afgelopen woensdagavond dat was ingebroken. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben een gsm gestolen. Eveneens een gsm, maar daarnaast ook geld en een bankpasje was de buit bij een inbraak in een woning aan de Limburgstraat in Geleen die afgelopen woensdagmorgen werd ontdekt. Diezelfde dinsdag op woensdagnacht is ook ingebroken in een kledingwinkel aan het Marktpad in Geleen. De inbrekers zijn de winkel door vernieling van een ruit binnengedrongen en hebben een aantal broeken gestolen. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Born; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Aldenhofweg in Born van een 51-jarige automobilist uit Beek bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Born; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag op enkele locaties in Born (Aldenhofweg en op de Parkweg) verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 31 voertuigbestuurders bekeurd. De meest geconstateerde overtreding (totaal 26 voertuigbestuurders) betrof het niet dragen van de autogordels. Daarnaast werden ondermeer enkele bromfietsbestuurders bekeurd die zonder helm hun bromfiets bestuurden.

Susteren; steunfraude
De gemeente heeft bij de politie aangifte gedaan van steunfraude door een 69-jarige vrouw/inwoonster van Susteren. De vrouw wordt ervan verdacht vermogensinkomsten te hebben verzwegen terwijl zij gedurende eind 1996 tot medio vorig jaar een uitkering kreeg, zodoende de gemeente te hebben benadeeld / onterecht een uitkering te hebben genoten voor totaal ruim fl. 59.000,-. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de gemeente vordert het onterecht door de verdachte genoten uitkeringsgeld terug.