Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Meer ruimte voor wonen en werken in Scheveningen-Haven

Nieuwe appartementen en kantoorruimte aan Zuidzijde van Tweede Haven

Wethouder Bas Verkerk van Economie en Personeel stapt op donderdag 25 januari in een bulldozer om een officiële start te maken met de bouw van appartementen en kantoren in Scheveningen-Haven. De pers is daarbij van harte welkom. Vanaf 16.00 uur komen genodigden bijeen in restaurant de Ducdalf, Oude Visafslag, Dr. Lelykade 5.

Drie torens met in totaal 42 luxe appartementen heeft projectontwikkelaar Malherbe de Juvigny Vastgoed samen met Delta Lloyd in petto. Het appartementencomplex Maritiem telt vier woonlagen met een halfondergrondse parkeergarage met 56 parkeerplaatsen en komt naast het sluisje aan de Zuidzijde van de Tweede haven.

Op de kop van die haven aan de Kranenburgweg bouwt deze ontwikkelcombinatie verder het kantorencomplex Capitaine met ruim 3.000 m2 aan kantoorruimte verdeeld over twee gebouwen. De oplevering van deze gebouwen staat voor het eerste kwartaal van 2001 gepland. Parallel aan de twee nieuwbouwprojecten voert Malherbe de renovatie uit van de Oude Visafslag aan de Dr. Lelykade.

Tezamen vormen de drie projecten een mooi voorbeeld van de gemeentelijke ambities in Scheveningen-Haven: wonen, werken en recreëren naast elkaar en in perfecte samenhang.

De uiteindelijke contouren van de Tweede binnenhaven beginnen zich nu duidelijk af te tekenen. Norfolkline en KTS zijn vorig jaar al begonnen met de bouw van hun nieuwe kantoor- en bedrijfsruimten, eveneens aan de Zuidzijde van de haven. Op Landhoofd C ziet het gemeentebestuur graag een Nautisch Centrum verrijzen en op het Schiereiland kan de Vierde Mast van de Viermaster worden gebouwd nu de drie eerdergebouwde masten volledig verhuurd zijn. Verder ligt er een initiatiefvoorstel voor een driesterrenhotel en gaat ontwikkelaar HBG op de RAC-kavel tegenover de Oude Visafslag haar bouwplan voor 81 woningen, een bouwmarkt en bedrijfsruimte verder ontwikkelen.

Bij de herinrichting van Scheveningen-Haven wordt ook intensief gewerkt aan twee ingrijpende vernieuwingen op het gebied van verkeer. Voor een betere verkeersafwikkeling wordt de Duindorpbrug vervangen en studeert de gemeente op een brug over de Pijp.

23 januari 2001

last update: 23 januari 2001 ;pag.: 5636; auteur: 77 23 januari 2001 - pag. 5636 - 77