Persbericht

SMC Networks lanceert Barricade: een breedband router voor de SOHO(Small Office/Home Office)markt

Barricade biedt viervoudige functionaliteit tegen een competitieve prijs: gedeelde internettoegang, geïntegreerde printserver en netwerkbeveiliging

Amersfoort, januari 2001 - SMC Networks gespecialiseerd in LAN-oplossingen voor het MKB en thuisgebruikers lanceert Barricade, een nieuwe multi-functionele broadband router, ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de Small Office/Home Office (SOHO) markt. De protocol-onafhankelijke Barricade is een 4-poorts 10/100 Mbps switch voorzien van een geïntegreerde printserver en een internet firewall om hackers en andere niet-geautoriseerde gebruikers op afstand te houden.

Barricade wordt hét toonaangevend product binnen SMC's nieuw productgamma voor netwerkbeveiliging en gedeelde IP toegang. Momenteel is het de enige broadbandrouter die meerdere gebruikers toegang verschaft tot internet via een ISDN-lijn, een 56K dial-up verbinding, kabelmodem of ADSL verbindingen. Daarbij is de Barricade de eerste multifunctionele broadbandrouter voorzien van geïntegreerde printserver technologie waardoor er meer PC-geheugen bij het printen vrijkomt en de snelheid van de gebruiker binnen het LAN aanzienlijk toeneemt.

"Uitvoerig onderzoek naar de behoeften van onze klanten heeft aangetoond dat men binnen kleine en middelgrote ondernemingen vraagt om gedeelde en beveiligde internettoegang via broadband", stelt Erwin Cremers, Country Manager Benelux. "Barricade biedt hen een op NAT-gebaseerde firewall, een geïntegreerde printserver en een snelle 10/100 switch die gebruikers - zowel het thuiskantoor als het MKB - sneller een internetverbinding biedt. Volgens ons overtreft Barricade qua functionaliteit elke gelijkaardige oplossing in de markt."

Omdat deze nieuwe router uitgerust is met de Network Address Translation (NAT) functie waarmee men een IP-adres kan vertalen, zorgt hij voor een gelijktijdige internettoegang van maximaal 23 gebruikers binnen een zelfde LAN. Dezelfde functionaliteit kan - via één enkel WAN of IP adres - tegelijkertijd verschillende internetverbindingen tot stand brengen. IP en LAN adressen worden door de router automatisch toegewezen en kunnen eenvoudig beheerd worden. Tenslotte ondersteunt Barricade de meeste applicaties die in het thuiskantoor of door het MKB worden gebruikt.

SMC Networks Benelux, Amersfoort. Telefoon: 033 - 455 7288. Website: http://www.smc.com

Over SMC Networks
SMC, een toonaangevende leverancier van betrouwbare en compatibele netwerk interface kaarten, hubs en switches voor een lage 'Cost of Ownership', is een joint venture tussen Standard Microsystems Corporation en Accton Technology Corporation. Gespecialiseerd in LAN-oplossingen voor het MKB en thuisgebruikers, is SMC in staat tegemoet te komen aan de eisen van de gebruikers door een gepersonaliseerde klantenservice- en ondersteuning met een snelle responstijd.
Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Barcelona terwijl het bedrijf wereldwijd over kantoren beschikt in de Verenigde Staten, Europa, Australië, Azië en Japan.

In Nederland worden de SMC producten gedistribueerd door ACAL Nederland en ICP Nederland. Meer informatie is beschikbaar op de website: http://www.smc.com

Voor redactionele informatie, hoge resolutie foto of een testexemplaar: Pb0101
Influx PR, Jakob Brons of Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, Fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-pr.com.
Of:
SMC Networks, Erwin Cremers (Country Manager Benelux). Telefoon: 06 27075227 of e-mail: erwin.cremers@smc-europe.com.