Nieuwe 17-inch Diamondtron Natural Flat-monitor met sRGB

NEC-Mitsubishi Electronics Display introduceert MultiSync FE700+ en MultiSync FE700M+

Hoofddorp, 19 januari 2001 - NEC-Mitsubishi Electronics Display breidt haar succesvolle MultiSync FE-serie uit met twee nieuwe modellen voor de zakelijke en de thuisgebruiker: de MultiSync FE700+ en de MultiSync FE700M+, speciaal voor multimedia- en diverse andere toepassingen. Beide schermen bieden een uitstekende performance tegen een aantrekkelijke prijs. Doordat de schermen zijn voorzien van de nieuwe, verbeterde Diamondtron Natural Flat-beeldbuis, zijn de modellen lichter en compacter dan andere CRT-monitoren. Zowel de MultiSync FE700+ als de MultiSync FE700M+ voldoen aan alle huidige ergonomienormeringen, waaronder de per 1 januari 2001 ingevoerde Power Factory Control-eisen (PFC), en beschikken over het TCO 99-certificaat. De MultiSync FE700M+ is voorzien van ingebouwde speakers en een koptelefoonaansluiting en is daarmee ideaal voor multimediatoepassingen. Beide 17-inch modellen zijn voorzien van de internationale sRGB-kleurstandaard. Hiermee wordt de kleurechtheid bij kleurreproductie op sRBG-geschikte randapparatuur voor Windows 2000-pc's gegarandeerd.

Met de MultiSync FE-serie biedt NEC-Mitsubishi Electronics Display beeldschermen aan voor het instapsegment van de markt en brengt de ergonomische voordelen van de Diamondtron Natural Flat-beeldbuistechnologie binnen het bereik van een brede doelgroep. De MultiSync FE700, de voorloper van de nieuwe FE700+, is één van de best verkochte CRT-monitoren geweest in het afgelopen jaar. De gehele FE-serie (Flat Enterprise) maakt gebruik van de bijzonder succesvolle Diamondtron Natural Flat-beeldbuistechnologie. Deze technologie biedt een volledig vlak, vervormingvrij beeld met een glansreductie van 60 procent.

De MultiSync FE700+ en FE700M+ hebben beide een ultravlakke, 17-inch beeldbuis met een aperture grille-masker en een effectief beeld van 41 cm bij een actieve (full scan) beeldomvang van 325 x 243 mm. Het getinte glas met OptiClear-coating biedt een uitzonderlijk contrast. De rasterafstand van 0,25 mm garandeert een gedetailleerd beeld. De aanbevolen resolutie is 1024 x 768 pixels bij een verversingsfrequentie van 85 Hz. Dankzij het nieuwe ruimtebesparende ontwerp past het scherm, met de afmetingen 399 x 413 x 415 mm (B x H x D), zelfs op de kleinste werkplek. De electriciteitskabel is op een handige manier in de monitor geïntegreerd om ruimte te besparen. Het energieverbruik van beide modellen is 13 procent lager dan bij hun voorlopers: 80 Watt in gebruik en ongeveer 5 Watt in spaarstand. De horizontale frequentie is 31 tot 70 kHz en de verticale frequentie is 55 tot 120 Hz.

Gereed voor de toekomst met sRGB
De MultiSync FE700+ en FE700M+ zijn uitgerust met de nieuwe internationale sRGB-kleurstandaard, waarmee een zeer nauwkeurige kleurreproductie tussen het beeld op een Windows 2000-pc en sRGB-geschikte randapparatuur wordt gegarandeerd. Het automatische kleurkalibratiesysteem levert verbeterde kleur-matching met iedere sRGB-geschikte digitale camera, scanner of DVD-speler. Dit systeem maakt het mogelijk de veelvoorkomende kleurverschillen tussen het beeld dat wordt weergegeven op het scherm, en de daadwerkelijke reproductie te minimaliseren. Een voorwaarde daarvoor is echter wel, dat iedere component sRGB-geschikt is, want alleen dan kan kleurconsistentie gegarandeerd worden.

Diamondtron Natural Flat-technologie
Gebruikers van conventionele CRT-monitoren worden geconfronteerd met een beeld dat min of meer verbogen is in de hoeken van het scherm. De Diamondtron Natural Flat-beeldbuis biedt een ingenieus geometrische afstelling van een bol gebogen aperture-grille masker en een naar binnen gebogen oppervlakteglas, waardoor een voor het oog perfect vlak beeld weergegeven wordt. De speciale behandeling van het oppervlakteglas zorgt ervoor dat weerkaatsingen gereduceerd worden zonder dat de beelden hun scherpte of helderheid verliezen.

Beide schermen zijn Plug & Play-compatible en zijn uitgerust met een Asset Managementfunctie om het beheer in netwerkomgevingen te vergemakkelijken. Iedere aanpassing op het gebied van beeldgeometrie kan worden gerealiseerd met de gebruiksvriendelijke On Screen-manager, die met een wachtwoord beveiligd kan worden. Ook de kleurtemperatuur, moirécorrectie, ergonomische controle, factory default reset en Intelligent Power Management (IPM) zijn individueel in te stellen.

Optioneel is bij het scherm een audiovoet verkrijgbaar voor gebruikers die de audiomogelijkheden verder wensen uit te breiden. Deze audiovoet kan onder ieder 17-inch scherm van NEC-Mitsubishi worden geplaatst. De MultiSync FE700M+ wordt standaard geleverd met 2 x 1 watt/8 ohm speakers.

Prijs en verkrijgbaarheid
De MultiSync FE700+ en FE700M+ van NEC-Mitsubishi zijn per direct verkrijgbaar op de Benelux-markt voor de adviesverkoopprijs van respectievelijk 313 euro (f 689,76) en 340 euro (f 749,26), exclusief BTW. De monitor wordt geleverd met hoofdkabels, handleiding en cd-rom. Een adapter om Apple-systemen aan te sluiten, is optioneel verkrijgbaar. Beide schermen worden geleverd met drie jaar garantie, inclusief on-site service.