FC Twente

hoofdsponsor:

2001-01-07

Twente dubbelt Rigtersbleek

De eerste oefenwedstrijd in het nieuwe jaar heeft FC Twente met dubbele cijfers gewonnen. Hemelsbreed een kilometer van het eigen Arke-stadion werd het 0-10 op de velden van Rigtersbleek na een 0-4 ruststand.

Trainer Fred Rutten benutte de oefenwedstrijd om met een ruime selectie van liefst 21 spelers de strijd aan te gaan. In deze selectie was de meest in het oog springende naam die van de kersverse huurling Patrick Pothuizen die de gehele tweede helft mee deed. Door blessures waren Grujic, Booth, Ten Hag en Pahlplatz niet van de partij.

Een monsterscore leek vanmiddag in het verschiet te liggen, doordat Twente na een kleine twintig minuten al op een 0-4 voorsprong stond. Vreemd genoeg stokte de teller vervolgens tot de 70e minuut. Hierna kwam het verschil qua conditie duidelijk om de hoek kijken, want waar FC Twente nog volop kon blijven spelen, vielen sommige spelers van Rigtersbleek bijna over de eigen benen van vermoeidheid.

De doelpunten van FC Twente kwamen op naam van Jan Vennegoor of Hesselink, Thijs Houwing (beiden 3), Jeffrey de Visscher (2), Arjan van der Laan en Simon Cziommer (beiden 1).

Opstelling FC Twente:
Boschker (46. Van Ede), Hulshoff (63. Hilgerink), Mentink (46. Karnebeek), El Brazi (46. Pothuizen), Heubach (63. Pique), Van de Paar (46. Cziommer), Van der Leegte (63. Hoekstra), Cairo (46. De Visscher), Houwing (46. Van der Laan), Vennegoor of Hesselink (68. Houwing), De Witte (68. Brugge).

2001-01-06

FC Twente huurt Pothuizen

FC Twente hield vanmiddag zijn traditionele nieuwjaarsreceptie. Vele genodigden hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven en voorzitter Herman Wessels had de eer om ten overstaan van de aanwezigen zijn nieuwjaarstoespraak te houden.

Het belangrijkste nieuws in deze toespraak was wel dat FC Twente voor de rest van het huidige seizoen verdediger Patrick Pothuizen huurt van Vitesse, waarbij Twente wel een optie tot koop heeft bedongen. De 28-jarige Pothuizen is een niet onnodige versterking van de selectie van trainer Fred Rutten, gezien de blessure van Spira Grujic.

Wessels kon tijdens zijn toespraak eveneens melden dat Thijs Houwing (tot 1 juli 2006) en Ibad Mahamadu (tot 1 juli 2004) hun contracten verlengd hadden en dat kledingsponser Umbro met ingang van komend seizoen Fila zal gaan vervangen.

FC Twente Nieuws: jeugd: Op weg naar de finale Amstel Cup 2001 2001-01-04

Op weg naar de finale Amstel Cup 2001

De loting voor de Amstel Cupcompetitie is inmiddels verricht en op zaterdag 27 januari staat de bekerwedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Twente voor de deur. Alvorens deze wedstrijd plaatsvindt moet FC Twente alsnog aantreden tegen Achilles 1894 en wel op dinsdag 23 januari 2001.

Om onze jongens optimaal te steunen, heeft FC Twente besloten een supportersactie rondom de wedstrijd tegen Fortuna Sittard te organiseren. Dit betekent dat er vanuit diverse opstappunten in de regio in totaal 50 bussen afreizen naar Sittard. De busreis wordt gratis aangeboden. Slechts het entreebewijs voor de wedstrijd dient betaald te worden. Uiteraard hebben onze vaste seizoenkaarthouders voorrang bij de kaartverkoop. Deze verkoop zal gaan geschieden met vooraanmelding. Vanaf wanneer dit mogelijk is en overige informatie hierover zullen we zo spoedig mogelijk verstrekken.

FC Twente Nieuws: programma: Programma tijdens winterstop 2001-01-03

Programma tijdens winterstop

Voor de spelers van FC Twente zitten de vrije dagen er weer bijna op. Zaterdag 6 januari komt men weer bij elkaar, waarna er zondag 7 januari een oefenwedstrijd tegen Rigtersbleek op het programma staat (aanvang 14:00 uur).

Op woensdag 10 januari treedt de formatie van Fred Rutten aan in Haaksbergen tegen HSC'21 (aanvang 19:30). Zaterdag 13 januari zal worden gevoetbald tegen VVV (terrein Vlieringbeek).

Van dinsdag 16 t/m zaterdag 20 januari verblijft FC Twente op Cyprus, waarna op 23 januari tegen Achilles'94 voor de beker zal worden gespeeld.

FC Twente Nieuws: uitslagen: Twente steelt punt in Roosendaal 2000-12-22

Twente steelt punt in Roosendaal

FC Twente is er niet in geslaagd om het jaar 2000 met een overwinning af te sluiten. In Roosendaal kwam de ploeg van Fred Rutten er met een 2-2 gelijkspel nog goed vanaf, want een overwinning voor de Roosendaalers had de zaken beter weer gegeven.

Ondanks een kort trainingskamp slaagde FC Twente er vanavond geen enkel moment in om de wedstrijd naar de hand te zetten. Wellicht was er bij sommige spelers zelfs sprake van overconcentratie. Voor de rust wisten beide ploegen niet te scoren, hoewel een treffer van Cairo wegens vermeend hands werd afgekeurd.

Na de thee leek de wedstrijd dood te bloeden tot het laatste hectische kwartier. Eerst brachten Hertog en Cales RBC de niet meer verwachte maar wel verdiende voorsprong. FC Twente toonde ruggegraat en veerkracht door via Van de Paar en Vennegoor of Hesselink alsnog een punt uit het vuur te slepen.

FC Twente Nieuws: overig: Discussie Café een succes 2000-12-21

Discussie Café een succes

Het sportieve discussie café dat woensdagavond in het Arke Stadion werd gehouden, mocht een succes worden genoemd. De belangstelling was groot: zo'n 300 mensen hadden FC Twente laten weten te komen en deden dit ook. Het betekende voor mensen die voor de deur kwamen zonder zich aan te melden, dat zij naar het Vriendenkring home werden verwezen alwaar de avond op een TV-scherm te volgen was.

De sfeer was goed. Hoewel er natuurlijk kritische geluiden waren bij de aanwezige supporters gaven de aanwezige vertegenwoordigers van FC Twente op de vragen zoveel mogelijk open en eerlijk een antwoord. Vele onderwerpen passeerden de revue, zoals het aan- en verkoopbeleid, de huidige prestaties, het uitbouwen van het stadion en nog veel meer.

Lees een impressie met enkele vragen/antwoorden.

FC Twente Nieuws: jeugd: Supporters bedankt! 2000-12-20

Supporters bedankt!

Wij willen onze supporters, die aanwezig waren bij de uitwedstrijd tegen Ajax, van harte bedanken. Ondanks het vuurwerk, de -geluiden en het slechte resultaat bleven jullie achter onze club staan. Hiervoor onze complimenten.

FC Twente Nieuws: spelers: Boschker niet geschorst 2000-12-19

Boschker niet geschorst

Sander Boschker wordt niet geschorst voor zijn optreden jegens Cedric van der Gun in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax, waarvoor hij de rode kaart zag van scheidsrechter Jan Wegereef.

Volgens de aanklager betaald voetbal was er geen wettig en overtuigend bewijs om FC Twente goalie Sander Boschker te vervolgen. Voor FC Twente betekent dit dat Boschker aanstaande donderdag gewoon kan meespelen in de uitwedstrijd tegen RBC.

FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente fors onderuit 2000-12-17

FC Twente fors onderuit

FC Twente ging in Amsterdam fors onderuit. De Tukkers gingen huiswaarts na op een 5-1 nederlaag getracteerd te zijn. Een belangrijk moment in de wedstrijd was de zesde minuut, waarin Karnebeek de bal te zacht terugspeelde en Sander Boschker handelend moest optreden. De tackle tegen Van der Gun was volgens scheidsrechter Wegereef goed voor een rode kaart. Of de Ajax-speler doorgebroken was, was de vraag. Het was echter een feit dat Wegereef met deze beslissing een sterke stempel op de wedstrijd drukte.

lees het wedstrijdverslag

FC Twente Nieuws: programma: Toch nog tegen Achilles 2000-12-15

Toch nog tegen Achilles

De KNVB moet van de rechtbank in Utrecht een nieuwe datum prikken voor het Amstel Cup duel tussen de amateurs van Achilles '94 uit Assen en FC Twente.
Eerder riep de KNVB FC Twente tot regelmentair winnaar uit, maar de club uit Assen vocht dit met succes aan.

Het voorstel van de rechtbank is om de wedstrijd op dinsdag 23 januari te laten plaatsvinden. Om 14:30 in Assen of om 19:30 uur in Enschede.

FC Twente Nieuws: overig: Sportief discussie café 2000-12-13

Sportief discussie café

Datum: woensdag 20 december 2000
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: hoofdgebouw Arke stadion

Het bestuur van FC Twente wil op het einde van een bewogen jaar 2000, openhartig en informeel discussieren met haar supporters.

Een servicegericht publieksbeleid waarbij de supporter en zijn of haar binding met de club centraal staat, heeft bij FC Twente de hoogste aandacht. Iedere belangstellende, die FC Twente een warm hart toedraagt, is van harte welkom.

De presentatie van deze avond is in handen van een voorzittersduo, namelijk Gerrit Stoker en Eugenio Porcu.

Aan de orde kunnen o.a. komen: jeugdopleiding / doorstroming, aankoop- en verkoopbeleid, sportieve ambitie, regiofunctie van de club, supportersinitiatieven, stadionsfeer, uitbouwplannen stadion.

Aanwezig namens FC Twente zijn in ieder geval Herman Wessels (voorzitter), Frans van Dommelen (algemeen directeur), Fred Rutten (trainer/coach), Arjan Hoop (adjunct directeur commerci'le zaken), Gerard Tenniglo (adjunct directeur bedrijfsvoering), alsmede enkele spelers.

Na een korte inleiding zullen alle aanwezigen, vanuit hun eigen verantwoordelijkheden op al uw vragen antwoorden en is er ruimte voor discussie. De avond sluiten we af met een informeel samenzijn.

Bestuur en medewerkers van FC Twente stellen uw komst erg op prijs.

Voor een goede organisatie en het slagen van de avond is het van belang dat we weten hoeveel belangstellenden we kunnen verwachten. Hiervoor vragen wij u zich aan te melden bij FC Twente. Vermeldt hierbij even of u een clubcardhouder bent en in welk vak u zit.

Meldt u hier aan door een bericht naar de administratie van FC Twente te sturen.

FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente mist killersinstinct Anastasiou 2000-12-12

FC Twente mist killersinstinct Anastasiou

Het was de vierde keer dat FC Twente dit seizoen bezoek kreeg van een (sub)topper in het eigen Arke-stadion, het werd de derde keer dat de ploeg na afloop met lege handen stond. Roda JC nam de punten mee naar Kerkrade, 0-2.

FC Twente kreeg vanavond een gedegen les geleerd van de Limburgse tegenstander. Nadat Twente zelf twee 100% kansen op de 1-0 had laten liggen, bewees de Griek Anastasiou vier minuten voor rust en negen minuten na rust hoe het wel moet. Gevolg: een 0-2 tussen- en eindstand.

Twente probeerde het vanavond voor rust voetballend op te lossen en na rust met veel opportunisme, maar het gelukte de ploeg niet om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. De 0-2 nederlaag was dan ook een terechte uitslag.

FC Twente Nieuws: tweede: Programmawijziging FC Twente 2 2000-12-11

Programmawijziging FC Twente 2

Bij het tweede elftal van FC Twente hebben zich twee wijzigingen in de programmering voorgedaan.

De voor aankomende donderdag 14 december 2000 geplande thuiswedstrijd tegen Ajax 2 is verplaatst naar maandag 5 februari 2001, aanvang 18.30 uur in het Arke-stadion.

De bekerwedstrijd uit tegen BV Veendam 2 die voor eind januari 2001 op de rol stond, is naar voren gehaald. Dit duel zal nu aankomende donderdag 14 december plaats vinden in Veendam, aanvang 18.30 uur.

Voor een volledig wedstrijdoverzicht van FC Twente 2, verwijzen we u graag naar deze pagina.

FC Twente Nieuws: jeugd: Jeugdteams gaan winterstop in 2000-12-09

Jeugdteams gaan winterstop in

De jeugdteams van FC Twente hebben dit weekend de laatste wedstrijden voor de winterstop mogen spelen. C1 haalde een ruime overwinning, B1 speelde gelijk, terwijl de wedstrijd van A1 werd gestaakt.

** FC Twente A1 **
De oudste jeugd van FC Twente reisde deze dag af naar de Domstad voor het treffen met FC Utrecht A1. Een beter spelend FC Twente nam in de eerste helft een voorsprong via Babs. Na de thee trachtte FC Utrecht wat terug te doen, maar echte kansen op de gelijkmaker bleven uit. Een kwartier voor tijd staakte de arbiter het duel, aangezien de van het veld gestuurd trainer van FC Utrecht A1 daar naar zijn mening te lang over deed. Het is nog niet bekend wanneer de laatste minuten uitgespeeld dienen te worden.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de wedstrijden van FC Twente A1.

** FC Twente B1 **
De B-jeugd van FC Twente slaagde er opnieuw niet in om tot winst te komen. De ploeg van trainer Erik Stokker heeft veel moeite om zelf tot scoren te komen. Dat bleek ook deze zaterdag toen FC Twente B1 in Velsen de punten moest delen met het onderaanstaande Telstar B1 (1-1). Gezien de geringe verschillen bestaan er nog voldoende kansen voor de B-jeugd om in de klassering te klimmen na de winterperiode.

U vindt hier informatie over de wedstrijden van FC Twente B1.

** FC Twente C1 **
FC Twente C1 slaagde er voor het eerst dit seizoen in om dubbele cijfers op het scorebord te zetten. De nummer twee in de rangschikking won in Apeldoorn zeer gedecideerd met 2-10 van AGOVV C1 dat vele maatjes te klein was. Met deze prachtige overwinning gaat de C-jeugd ook op de tweede plaats de winter in, een punt achter koploper Vitesse C1.

Voor meer informatie over de wedstrijden van FC Twente C1, kunt u hier terecht.

FC Twente Nieuws: tweede: Numerieke minderheid tweede wint 2000-12-07

Numerieke minderheid tweede wint

Het tweede elftal van FC Twente heeft vanavond op het terrein van de SEO te Enschede ook de tweede poule-wedstrijd in de tweede ronde van de Amstel Malt Cup in winst weten om te zetten. Na een 0-1 achterstand bij rust, werd er uiteindelijk met 4-3 gewonnen van de reserves van Go Ahead Eagles.

Het doelpuntrijke duel begon voor FC Twente niet echt naar wens. Binnen een minuut spelen legde de arbiter de bal reeds op de stip en kon Dick Schreuder namens Go Ahead Eagles 2 de 0-1 op het bord brengen. FC Twente 2 was hierna in het eerste deel van de wedstrijd de betere ploeg en creeerde zich ook een paar kansen, maar een gelijkmaker zat er voor rust niet in.

Het breekpunt van de wedstrijd lag een kleine vijf minuten na rust toen Twente-middenvelder Simon Cziommer zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest ruimen. Met tien man straalde het elftal van FC Twente ineens een bepaalde onoverwinnelijkheid uit. Go Ahead Eagles kwam er een poos amper nog aan te pas en in deze periode vielen de goals als rijpe appelen. Michel Timmerman bracht FC Twente naast Go Ahead Eagles door een voorzet van Nick Hoekstra binnen te werken. Muhamadu bezorgde FC Twente een zevental minuten later de voorsprong.

Nog geen twee minuten later bracht Yildirim de ploeg uit Deventer weer langszij, maar vanaf de aftrap scoorde opnieuw Muhamadu namens FC Twente 2. Toen vervolgens Jeffrey de Visscher anderhalve minuut daarna ook doel trof, leek de wedstrijd gespeeld bij een 4-2 stand voor FC Twente. Go Ahead Eagles kwam via Yildirim nog wat dichterbij, maar deze goal kwam te laat om de stand nog een ommekeer te geven.

Voor informatie over de wedstrijden van FC Twente 2, verwijzen we u gaarne naar deze pagina.