Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 7-01-2001
1e persbericht 7 januari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen na bedreiging aangehouden

In de Elisabethtunnel zijn zondag om 0.10 uur een 21-jarige man uit Veldhoven en een even oude Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een bedreiging eerder op de avond in de Havenstraat in Eindhoven. Daar liep een 55-jarige Eindhovenaar. Hij werd aangesproken door twee mannen in een personenauto. Deze vroegen hem of hij wel eens een kogel door zijn kop gehad had. Meteen werd er een schot gelost. De man werd niet geraakt. Hij gaf de gegevens aan de politie door. Een politiepatrouille zag de auto later over de Willemstraat rijden. Na een achtervolging verlieten de twee inzittenden de auto en liepen te voet verder. In de Elisabethtunnel zijn ze aangehouden. In de woning van de Veldhovenaar lag een alarmpistool waarmee ze geschoten zouden hebben. De twee verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Tasjesroof tweemaal mislukt
Een hardnekkige tasjesrover heeft zaterdagmiddag twee maal geprobeerd een tas te stelen van een 43-jarige Eindhovense vrouw. De vrouw fietste over de Sonseweg en zij had haar handtas in de fietstas. Een bromfietser reed haar tegemoet en hij probeerde in het voorbijgaan de tas uit de fietstas te pakken. Dit mislukte. Even later kwam hij terug. Hij reed tegen het voorwiel van de fiets van het slachtoffer. Deze kwam ten val. Toen zij op de grond lag pakte de rover de tas uit de fietstas, maar nu brak het hengsel. Op dat moment kwam er een auto aanrijden en de dader vluchtte zonder tas.

Eindhoven: Onder invloed


- Een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag om 19.35 uur op de Fluwijnstraat bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Hij blies bijna 1 promille. Zijn rijbewijs was al eerder ingenomen.


- Op de Vestdijk is zaterdag om 23.20 uur een 24-jarige Bossche automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Zijn promillage was 0,65. Hij kreeg een bekeuring.

Eindhoven: Camera uit hand gerukt
Een 19-jarige Eindhovenaar, die zaterdagavond om 22.45 uur op de Kruisstraat stond te filmen, raakte zijn digitale camera tijdens het filmen kwijt. Twee personen op een bromfiets kwamen langsrijden en de man die achterop zat rukte de camera uit de handen van de eigenaar.

Eindhoven: Fietsendief gepakt
Op Neckerspoel is zondag om 1.20 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was betrapt bij de diefstal van een fiets op Neckerspoel. Na verhoor mocht hij weer naar huis.

Eindhoven: Man met mes aangehouden
Op de Kerkstraat is zondag om 4.00 uur een 41-jarige man uit Bladel aangehouden. Hij stond op die straat met een mes te zwaaien. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Aanrijding met gewonden
Bij een aanrijding op de kruising Boerhaavelaan - President Rooseveltlaan is zondag om 1.15 uur een Helmonds echtpaar gewond geraakt. De vrouw, 39 jaar oud, reed met de auto vanaf de President Rooseveltlaan de kruising op. Haar 43-jarige man zat naast haar. Zij gaf geen voorrang aan een personenauto die van rechts de kruising opreed. Deze auto werd bestuurd door een 71-jarige Helmondse vrouw. De brandweer moest helpen om de gewonden uit de auto te halen. Zij zijn beiden met inwendig letsel in het Elkerliek ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Auto weg en weer terug
Een 41-jarige Helmonder keek zondag om 4.00 uur op de Peelhof vreemd op. Hij stond klaar om iemand naar Schiphol. De auto was gestart en stond open. Hij moest alleen nog even een koffer uit de woning halen. Toen hij daarmee terug kwam was de auto weg. Gelukkig werd zijn voertuig even later op de Deurneseweg terug gevonden en kon hij naar Schiphol afreizen.

Helmond: Inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Hendrik Herpstraat. Men kwam met een valse sleutel binnen. Er is een kinderfiets en een portemonnee met fl. 40,= weg.

Oirschot: Onder invloed
Op de Bestseweg is zondag om 2.55 uur een 32-jarige automobilist uit Oirschot betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,4 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verkeerscontrole
Bij een rijdende verkeerscontrole zijn zaterdag vijf bekeuringen uitgeschreven. 1x rijden zonder rijbewijs, 2x rijden zonder gordel, 1x rijden zonder helm en 1x vanwege de constructiesnelheid van een bromfiets.

Geldrop: Auto weg na inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan het Emopad. Er is een raam opengebroken en uit de woning werden een videocamera en de autosleutels weggenomen. Met de sleutels werd vanaf de oprit een Chrysler Voyager met het kenteken RN-RD-43 meegenomen.

Nuenen: Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Tweerijten. De schuifpui is opengebroken. De bewoner mist een videorecorder, twee leren jassen, een bestekcassette, een gouden ketting en drie gouden armbanden.

Beek en Donk: inbraak in woning
Zaterdag tussen 18.15 en 19.45 uur is ingebroken in een woning aan de Burgemeester van Nispenstraat. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. De dader nam sieraden en een draagbare telefoon mee.

Lage Mierden: Aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Kempenbaan Vloeieind, zaterdag om 15.30 uur zijn drie personen licht gewond geraakt. Een personenauto met achter het stuur een 30-jarige man uit Vessem stond stil op de Kempenbaan om linksaf het Vloeieind in te rijden. Een 42-jarige automobilist uit Lage Mierden zag dat te laat en reed tegen de achterzijde van de auto die stilstond om linksaf te gaan. Drie inzittenden van de stilstaande auto, een 26-jarige vrouw uit Vessem, een 22-jarige vrouw uit Westelbeers en een 22-jarige man uit Westelbeers raakten licht gewond. Zij hadden nek- en rugklachten. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

Bergeijk: Onder invloed
Op de Eerselsedijk is zondag om 3.35 uur een 22-jarige automobilist uit Bergeijk betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 1,15 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Bladel: Inbraken
In de nacht van zaterdag op zondag is in twee woningen in de Koolbogt ingebroken. Bij een woning was de achterdeur niet afgesloten. Hier werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Bij de andere woning is de achterdeur opengebroken. Hier verdwenen een videocamera en een gsm.

Valkenswaard: Drugs, drank en vuurwerk
Op de Dommelseweg is zondag om 0.05 uur een 20-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Volgens getuigen reed hij rond in een auto en gooide van daaruit met vuurwerk. Bij een controle bleek hij enkele rotjes in de auto te hebben. Ook was hij in het bezit van een buisje vloeibare GHB (synthetische drugs). Hij bleek ook gedronken te hebben, ruim 0,6 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij naar huis.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonden
Bij een aanrijding tussen twee personenautos, zaterdag om 18.20 uur op de kruising Luikerweg Dorpsstraat, zijn de twee bestuurders gewond geraakt. Een 71-jarige vrouw uit Eersel reed met haar auto vanuit de Dorpsstraat de kruising op en gaf geen voorrang aan een personenauto die over de Luikerweg reed. Deze laatste auto werd bestuurd door een 35-jarige Belgische vrouw. Zij is met hoofdletsel in het ziekenhuis van Lommel opgenomen. De Eerselse vrouw is met inwendig en hoofdletsel in het Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.