Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 6-01-2001 2e persbericht 6 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Opzittenden snorfiets gewond
Zaterdag om 13.25 uur zijn op de Lichtenberg de twee opzittenden van een snorfiets gewond geraakt toen de 26-jarige Eindhovense bestuurster in een bocht de macht over het stuur kwijt raakte. Het 17-jarige Eindhovense meisje dat achterop zat was de eigenaresse van de snorfiets. Beiden kwamen ten val en moesten naar het St. Josephziekenhuis gebracht worden. Het 17-jarige meisje moest daar blijven, de ander kon na behandeling naar huis. De verwondingen zijn onbekend.

Helmond: Zakkenroller
Een 17-jarig meisje uit Deurne is zaterdag tussen 12.00 en 12.30 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Tijdens een bezoek aan de weekmarkt werd de portemonnee uit haar jaszak weggenomen. Behalve allerlei pasjes zat er fl 6,50 in.

Best: Insluiper neemt geldkistje mee
Uit een bedrijf aan de Tormentil is zaterdagochtend tussen 5.00 en 5.30 uur een geldkistje gestolen. De dader sloop via een niet afgesloten deur het bedrijf binnen. Hij brak in het kantoorgedeelte op de eerste verdieping een aantal bureaulades open en nam het geldkistje mee. De exacte inhoud van het geldkistje is onbekend. In het bedrijf was men op dat moment op de begane grond gewoon aan het werk. Toen een medewerker naar het kantoorgedeelte liep hoorde hij de voordeur van het bedrijf dichtslaan. Hij keek naar buiten en zag de vermoedelijke dader hard wegrennen en in een donkerkleurige Fiat Uno stappen die op de Veenpluis stond te wachten.

Budel: Aanhanger gestolen
Vanaf de Meidoornstraat is vrijdag tussen 15.00 en 15.30 uur een bruine aanhanger gestolen. De aanhanger was aan een personenauto gekoppeld. De aanhanger, die leeg was, heeft een waarde van fl
1.250,=.


Nuenen: Woninginbraken

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Refeling. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning werden een schoudertas met een lege portemonnee en een GSM gestolen.

Diezelfde nacht is ingebroken in een woning aan de Refelingse Erven. Hier is de achterdeur opengebroken. De bewoner mist een GSM en een portemonnee met pasjes en wat kleingeld.

Bij een andere woning aan de Refelingse Erven mislukte de inbraak. Daar was geprobeerd de schuifpui open te breken maar deze was goed beveiligd. Er was wel schade aan de schuifpui.

Valkenswaard: Woninginbraken Moutlaan
Aan de Moutlaan is ingebroken in twee woningen. Uit één van de woningen werd zaterdagochtend tussen 1.30 en 9.15 uur een GSM en een portemonnee met 400,- gestolen. Uit de andere woning werden zaterdagochtend omstreeks hetzelfde tijdstip een laptop, twee portemonnees, twee horloges, twee GSM-toestellen en een semafoon gestolen. De beide portemonnees, inclusief pasjes maar zonder geld, zijn bij de achterdeur teruggevonden. De dader is in beide woningen binnengekomen door het openbreken van de achterdeur.

Veldhoven: Diefstal paardensportartikelen
Op de Kromstraat is tussen vrijdagavond 22.30 en zaterdagochtend 10.00 uur ingebroken in een vrijstaande paardenstal die achter een woonhuis ligt. De dader is binnengekomen door het openbreken van het bovenste deel van de dubbele staldeur. Diverse paardensportartikelen zijn gestolen waaronder twee rijzadels en twee hoofdstellen. De weggenomen spullen hebben een waarde van enkele duizenden guldens.