Medische goederen voor ziekenhuis op Sint Maarten

Het ziekenhuis op Sint Maarten, het St. Maarten Medical Center (SMMC), heeft 28 oktober de tweede lading aan medische apparatuur ontvangen. Het SMMC heeft na Irma schade opgelopen aan het gebouw en medische goederen als gevolg van wind en wateroverlast.

De goederen die zijn geleverd zijn oa. tetanus vaccins, couveuses, babythermapparatuur, scan- en röntgen apparatuur, anesthesie toestellen, echotoestellen en EHBO brancards.

 

Een aantal enthousiaste vrijwilligers werkzaam in het Friese ziekenhuis Nij Smellinghe en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en een aantal bedrijven gespecialiseerd in medische technologie, ziekenhuisapparatuur en vaccins deze donatie mogelijk gemaakt. In overleg met het SMMC is meteen na de orkaan vastgesteld waar het ziekenhuis het meeste behoefte aan had, daarbij is mn. de medische apparatuur vervangen die onherstelbaar was beschadigd.

 

Direct na Irma is het ziekenhuis weer open gegaan, mn. om gewonde patiënten te behandelen als gevolg van de orkaan. Het SMMC heeft een regionale functie voor de omringende eilanden en behandelt patiënten van Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Het ziekenhuis telt 76 bedden.