Benoeming vice-presidenten Hoge Raad der Nederlanden

De heer mr. J. de Hullu wordt vice-president van de strafkamer van de Hoge Raad der Nederlanden en mevrouw mr. G. de Groot wordt vice-president van de belastingkamer van de Hoge Raad. De ministerraad heeft besloten hen voor te dragen op voorstel van minister Blok van Veiligheid en Justitie.

De heer De Hullu (1958) begint 1 september 2017 als vice-president van de strafkamer van de Hoge Raad waar hij op dit moment al raadsheer is. Eerder was hij onder meer hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit van Tilburg, advocaat in de strafpraktijk en sinds 2015 ook staatsraad in buitengewone dienst bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Hullu volgt mr. A.J.A. van Dorst op.

Mevrouw De Groot (1965) begint 1 januari 2018 in de belastingkamer van de Hoge Raad. Zij is op dit moment raadsheer in de Hoge Raad. In 2012 is zij begonnen in de belastingkamer en in 2013 is zij overgestapt naar de civiele kamer. Tevens is zij bijzonder hoogleraar Rechtspraak en conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De Groot volgt mr. J.A.C.A. Overgaauw op.