Deelname bewindspersonen aan World Economic Forum in Davos

Minister-president Rutte neemt woensdag 21 en donderdag 22 januari 2015 deel aan het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Ook minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem, minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reizen af naar Davos.

Minister Dijsselbloem is aanwezig van woensdag 21 januari t/m vrijdag 23 januari, minister Ploumen van woensdag van 21 januari t/m zaterdag 24 januari. Minister Schippers neemt donderdag 22 en vrijdag 23 januari deel aan het WEF.

Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, hoogleraren en journalisten. Het thema van het WEF is dit jaar 'The New Global Context'. Tijdens verscheidene debatten wordt gesproken over de grote veranderingen in de wereld en de economische, politieke en sociale gevolgen daarvan. De bewindspersonen nemen in Davos deel aan verschillende sessies en hebben onder andere ontmoetingen met collega's, CEO's en economen.