Evacuatievlucht uit Juba vertrokken

De geplande evacuatievlucht is vanmiddag rond 13.00 uur Nederlandse tijd vertrokken uit Juba, Zuid-Sudan, met bestemming Addis Abeba, Ethiopië. Aan boord bevinden zich ruim 80 evacuees, waarvan circa de helft Nederlanders en de andere helft verschillende andere nationaliteiten. Vanuit Addis Abeba zullen de Nederlandse en enkele andere evacuees doorvliegen naar Eindhoven. Geplande aankomsttijd in Eindhoven is 22.00 uur vanavond.

Voor meer informatie kunnen familieleden en bekenden van evacuees contact opnemen met een speciaal opvangteam, tijdelijk te bereiken op telefoonnummer 070-7515400. In Juba blijft een kernstaf van de Nederlandse ambassade aanwezig die contact onderhoudt met de Nederlanders die nog in Zuid-Sudan verblijven.   

Media die de aankomst van de KDC-10 op Vliegbasis Eindhoven willen registreren kunnen contact opnemen met het bureau Communicatie van Vliegbasis Eindhoven, eerste luitenant Dick Hoeflaken op 06-51097044. Er is gelegenheid om plv. chef de poste Nederlandse ambassade Juba en de gezagvoerder van de KDC-10 naderhand te interviewen.